Treneri Rudara i Dinama, Srša i Goričanec nadaju se bodu, u Peklenici gradski derbi, Mura u G. Hrašćan

U sam finiš ušla je natjecateljska polusezona nogometaša 2017./18. Za odigrati su ostala posljednja dva kola u međužupanijskoj ligi ČK – VŽ, kao i u obje županijske 2. lige. Treća je svoje natjecanje završila već ranije. Mnogo toga će se rješavati u ta dva kola pa se prisjetimo  tko s kim i gdje se sastaje u pretposljednjem  14. kolu.

Četvrta međužupanijska liga skupina Čakovec – Varaždin

Rudar nakon uvjerljive pobjede u prošlom kolu odlazi u goste odličnoj ekipi Dinama iz Domašinca. Već u svojoj prvoj sezoni u ovom rangu natjecanja pokazali su se kao izvrsna ekipa i slobodno možemo reći da su favoriti u ovoj utakmici. Imaju u ekipi i najboljeg strijelca lige Stjepana Krznara koji je od ukupnih 25 postignutih golova ekipe Dinama, sam postigao 19. Sve to govori koliko opreznosti je potrebno kod igrača Rudara u ovoj utakmici. Sigurno da se Rudar neće samo tako  predati pa u nedjelju  19. 11. 2017. godine u 13,30  sati u Domašincu možemo očekivati lijepu i dobru utakmicu. Za viđenje nadolazeće utakmice  upitali smo trenere obiju ekipa.

Nikola Goričanec, trener ekipe Dinama iz Domašinca: 

„Prije svega htio bih reći da smo mi u dosadašnjem dijelu natjecanja, napravili veliki posao i veliki rezultat. Normalno je da je zbog jače lige i većeg broja utakmica koje igramo kod nas došlo do određenog zasićenja. Načele su nas i ozljede pojedinih igrača, ali u utakmici s Rudarom učinit ćemo sve da iz nje izađemo s pozitivnim rezultatom. S obzirom na iskustvo dužeg igranja ove lige Rudar je lagani favorit, a ja osobno bio bih zadovoljan i s bodom.  Prema ekipi Rudara nemam nikakvih nepoznanica, a puno čimbenika će odlučivati u toj utakmici počevši od uvjeta za igru (vrijeme, teren), trenutačno raspoloženje igrača itd. U svakom slučaju nadam se lijepoj nogometnoj predstavi.“

Anton Srša ,  trener ekipe Rudara:

„U Domašinec idemo odigrati jednu pravu, borbenu, dobru utakmicu. Kako na posljednjim gostovanjima nismo bili baš uspješni (tri poraza u nizu) nadam se da ćemo protiv ekipe Dinama uspjeti prekinuti taj crni niz. Još uvijek ne znam sastav za tu utakmicu. Svi igrači su spremni, upitan je samo Karlo Goričanec koji ima problema s vratom. U svakom slučaju bod bi zadovoljio naše ambicije s obzirom  da smo u zadnje vrijeme ipak malo podigli  kvalitetu igre.“

Sude:  Dino Kramar,  Nikola Šmrček,  Ivica Rojc

Delegat:  Ivan Mezga

Prva međimurska liga

Sokol iz Vratišinca nakon vrlo dobre predstave protiv ekipe Hodošana i osvojenog boda odlazi na teško gostovanje kod ekipe Graničara iz Kotoribe.  Ekipa Graničara  momentalno je na visokom  3. mjestu, dok je Sokol unatoč osvojenom bodu pao na posljednje. Bilo kakav povoljan rezultat svakako bi Sokolu  dao novi poticaj za čim bolji završetak jesenskog dijela prvenstva. Utakmica se igra 19. 11. 2017. godine u 13,30 sati.

Sude:  Dario Bubek,  Božidar Juračić,  Ivan Vlahek

Delegat:  Zoran Hajdinjak

Druga međimurska liga skupina  „B“

U nedjelju 19. 11. 2017. godine u Peklenici se igra gradski derbi  između Plavih i Hajduka Vindije iz Štrukovca. Plavi se trenutno nalaze na visokom šestom mjestu, dok je Hajduk na pretposljednjem 15. No kad je derbi u pitanju to ne mora puno značiti, jer svaki rezultata je moguć. Sigurno je da su Plavi momentalno u boljoj formi, no ekipa iz Štrukovca sigurno se neće tako lako predati.

Sude:  Goran Koprivec,  Josip Kedmenec,  Saša Sanjković

Delegat:  Marijan Sabol

Mura iz Hlapičine odlazi na gostovanje u G. Hrašćan kod Pobjede, jako neugodne ekipe na svom terenu. No trenutna forma Mure dozvoljava joj da se nada povoljnom rezultatu. Utakmica se igra 19. 11. 2017. godine u 13,30 satu u G. Hrašćanu.

Sude:  Darko Filipčić,  Mario Sukanec,  Josip Sokač

Delegat:  Robert Radek

( tekst: Z. Rihtarec, foto: Tin Tomanić)