Trener Rudara Dražen Škvorc žali zbog prekida sezone jer su ušli u formu

U novoformiranoj 3. HNL Sjever u kojoj od naših klubova igraju Polet i Rudar sezona je je kao i u svim ligama u Hrvatskoj osim 1. HNL prekinuta zbog epidemije koronavirusa. Porazgovarali smo s trenerom Rudara Draženom Škvorcom o netom prekinutoj sezoni.

Kako komentirate prekid sezone zbog ove epidemije?

– Bilo bi mi draže da smo igrali, pa što bilo da bilo. Ekipirali smo se, doveli kvalitetna pojačanja i sigurno bi završili na ciljanom šestom mjestu. Ali što je tu je, ne može se protiv više sile, a nema smisla bez gledatelja igrati.

Kako ste zadovoljni ovim dijelom sezone koji je odigran?

– Jesam, zadovoljan sam unatoč tome što smo od samog početka imali oscilacije. Složili smo gotovo novu ekipu i trebalo je vremena da sve sjedne. Sam početak sezone bio je prilično težak, ali smo se već nakon trećeg kola i par uzastopnih pobjeda uspjeli priključiti u gornji dio ljestvice.  Novi smo u ligi, ali da se igralo do kraja najmanje bi zadržali ovo šesto mjesto koje smo si i postavili za cilj. Naravno da ima mjesta za napredak i tako ja gledam. Vjerujem da možemo slijedeće sezone i bolje.

Planovi za dalje, hoćete li nastaviti s treninzima?

– Do sada su naši igrači individualno odrađivali četiri treninga kod kuće, a sada planiramo grupno trenirati na igralištu najmanje tri puta tjedno. Osim toga čekamo da vidimo što će biti s Kupom jer tu imamo dobar raspored i ako će se igrati mogli bi do finala što bi bio najveći uspjeh Rudara u tom natjecanju. Samo da spomenem da je velika razlika između Četvrte i Treće lige i da smo uspjeli u selekciji dovevši nekolicinu provjerenih i dosta mladih školovanih igrača. Sada ih treba sve zadržati, pridodati još par kvalitetnih igrača tako da u novom prvenstvu igramo značajniju ulogu.

(Miljenko Dovečer, foto: Z. Rihtarec)