Trener Novak uoči starta košarkaša „Međimurja“: Podravac je prvak, ali možemo ih dobiti!

Ovaj vikend starta Druga košarkaška liga Sjever u kojoj međimursku košarku već dugi niz godina predstavlja Međimurje Čakovec.

Međimurje kreće u novu sezonu nakon dobro odrađenih priprema koje su trajale sedam tjedana u sklopu kojih je odrađeno tridesetak treninga i odigrano sedam utakmica (četiri u kupu i tri pripremne).

Trener Stjepan Štef Novak zadovoljan je kako „diše“ ekipa uoči početka nove sezone.

-Sve je prošlo prema očekivanjima. S nama su na početku bili naši domaći igrači D. Gašparića koji je najavio povratak košarci i Hermana koji odlazi na studij u Zagreb i dilema hoće li ili neće biti u rosteru za novu sezonu. Na kraju su oni odlučili da neće moći biti redovni, te smo u odigravanje kupa krenuli bez njih. Od pojačanja za novu sezonu tu je naš povratnik Mario Marek Novak koji je zadnjih nekoliko sezona igrao u Grafičaru i Dante Mikec iz Preloga koji je također bio ranije član ludbreškog kluba, koji se nažalost ozlijedio odmah u prvoj utakmici protiv Rudara. Dobro je da neće morati na operaciju, ali bit će još neko vrijeme izvan stroja. Kad se zbroji i oduzme trenutačno smo na sličnom rosteru i istom broju igrača kao i u prošloj sezoni.

To znači da će uz kostur nešto iskusnijih igrača, odnosno etabiliranih mlađih igrača, priliku dobivati i igrači iz juniorsko-kadetskog sastava.

– Na raspolaganju imamo 7 iskusnijih: Kuzmić, M. Novak, Golik, Glumac, Drk, M. Kranjčec i Bartolić, uz njih su već standardni članovi prve ekipe V. Gašparić (junior) i F. Kranjčec (kadet), dok će ostatak rostera popunjaviti igrači iz junirskog i kadetskog sastava koji to zasluže i nametnu se radom i pristupom. Imamo dosta široki kadar mlađih igrača koji će kandidirati za dres prve ekipe, tako da sve ovisi o njima tko će biti s nama iz utakmice u utakmicu.

U sklopu pripremnog razdoblja odigrano je sedam utakmica, ali tek su posljednje tri protiv Vindije, Podravca i Radnika u zadnjih desetak dana bile dobar pokazatelj gdje je trenutačno ekipa Međimurja.

-U tim utakmicama dobio sam ono što sam želio, vidio na čemu moramo još poraditi da bi bili do kraja konkurentni za visoki plasman. Nemamo preširoki roster, tako da se nadam da neće biti ozljeda i odsustva naših najbitnijih karika, jer u tom slučaju sam uvjeren da možemo biti pravi. Nemamo imperativ osvajanja naslova, ali želimo biti bolji nego u prošloj sezoni.

Raspored nije mazio Međimurje na početku nove sezone. Najprije u goste stiže aktualni prvak Podravac, nakon toga se ide u goste u Križevce.

-Idemo utakmicu po utakmicu. Podravac smo upoznali na našem turniru povodom 50 godina kluba. U toj utakmici koju smo na kraju izgubili pokazali smo da možemo igrati protiv njih. Imali smo malo problema s virozom u ekipi ovaj tjedan, ali uvjeren sam da će svi biti spremni u subotu i nadam se prvoj pobjedi koja bi bila najbolji mogući uvod u sezonu, poručio je za kraj trener Međimurja.

Utakmica između Međimurja i Podravca igra se u subotu 8. listopada s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani u Ivanovcu, gdje je na početku naš drugoligaš biti domaćin, u nadi da će do sljedeće domaće utakmice i derbija s Vindijom koji slijedi za dvadesetak dana u 4. kolu (u 3. kolu naši su košarkaši slobodni) barem jedna od dvije čakovečke dvorane biti spremna za odigravanje službenih košarkaških utakmica.

KK Međimurje