TREĆIM MJESTOM NK RUDAR USPJEŠNO ZAVRŠIO POLUSEZONU

NK “Rudar” nakon reorganizacije lige u prošloj sezoni takmičio se u MŽNL ČK-VŽ i završio sezonu na vrlo dobrom trećem mjestu. Ono što je bitno je to da je mjesto u zacrtanim gabaritima na početku sezone kada su u klubu isticali da se po kvaliteti ekipe svakako na kraju jesenjeg dijela prvenstva moraju nalaziti u samom vrhu tablice. Nekih većih posrtanja u natjecateljskom dijelu nije bilo, tek u nekim utakmicama se moglo izvući nešto više, ali i to je dio sazrijevanja, kako samih igrača tako i trenera.

rud 2

Treće mjesto u jesenjem dijelu svakako je odličan rezultat i daje nade da se taj plasman u proljetnom dijelu može još uzdignuti još koju stepenicu više.

Po primljenim golovima ( 14) Rudar  je ima najbolju obranu lige vjerojatno i sa najboljim vratarom lige ( M.Rajf ) te veoma efikasnu napadačku igru sa trećim najefikasnijim napadom  (37 zgoditaka) .  Najefikasniji strijelac kluba u jesenskom dijelu bio je Dario Šoltić  sa 10 zgoditaka, a slijede B.Vurušić 9 , M .Šoltić 5 , V.Berdin , L.Čalopa i D.Levačić , N.Vuri po 2  i H.Knežević , N.Šoltić i N.Šprajc sa po 1 zgoditkom.

rud 3

Teret ove jesenske sezone iznijeli su slijedeći igrači: M.Rajf , R.Rajf , F.Pavlović (vratari) D.Levačić , V.Berdin , N.Vuri , N.Šprajc , F.Novak , N.Šoltić , M.Šoltić , D.Šoltić , B.Vurušić , L.Čalopa , G.Radiković , I.Mihalic , H.Knežević , V.Liklin, D.Podgorelec , B.Šardi.

Ono što još više daje vrijednost ovome rezultatu je to što u jesenskom dijelu takmičenja od 16 odigranih utakmica Rudar je gostovao čak devet puta, dok je  sedam puta bio domaćin. To je još jedna opcija koja nudi još veći broj bodova sa dva domaćinstva više na proljeće. U ovom lijepom uspjehu osim igrača veliku ulogu imao je i trener Goran Vincetić koji se nakon dolaska odlično uklopio u rad kluba , a vjerojatno će kroz iskustvo vođenja seniorskih ekipa još više doprinijeti samom uspjehu kluba. O njegovom viđenju polusezone izvijestiti ćemo vas u jednom od slijedećih napisa. Za ovaj put ćemo vam zato prikazati viđenje predsjednika kluba T.Nedeljka te tajnika i sportskog direktora  klub S.Liklina.

rud 4

Tomislav Nedeljko , predsjednik kluba :

Nakon povijesnog uspjeha kluba i plasmana u treću ligu te jako dobro odigrane sezone u njoj,  došlo je do spajanja trećih liga i mi smo na žalost gledatelja i uprave kluba bili zbog financijskih razloga odustati od takmičenja u njoj te preseliti u niži rang MŽNL ČK-VŽ. Nakon nekoliko kola ova liga se pokazala kao vrlo kvalitetna uz vrlo dobru posjećenost gledatelja. Postavili smo si veoma visoki cilj plasman među prve tri ekipe što smo odličnim pristupom i odnosom igrača prema klubu i uspjeli ostvariti. Moram istaknuti da sam veoma zadovoljan odnosom igrača prema dolasku na treninge ,požrtvovanošću za klub i samim predstavljanjem našeg kluba.

Htio bih još samo spomenuti da kroz ovaj vid takmičenja još smo više pojačali rad omladinske škole te smo postavljanjem za voditelja škole Kristijana Antolovića  dobili jednu novu dimenziju.  Htio bih se zahvaliti svim našim mladim igračima kao i njihovim roditeljima koji su pomogli da rad Nogometne škole  bude prepoznat od svih kojima je nogomet kao sport u duši.

Financije su problem kao i u cijelom našem društvu , ali smo uz pomoć našeg Grada i gradonačelnika Srpaka te pomoći mnogobrojnih sponzora kluba kao i proteklih godina uspjeli namiriti sve troškove oko financiranja kluba. To je kao i svake godine velika pobjeda Uprave kluba u kojoj svih 15-tak članova daje svoj nesebičan doprinos te im na tome srdačno zahvaljujem. Moram navesti te nama tako drage i vjerne sponzore :Grad M.Središće , Termoinst – MD , Sobočan Interijeri , Autoprijevozi Žganec ,Armirački obrt Cilar ,Caffe bar Picasso , Caffe bar Art , Murs-ekom , Pfeifer TTI ,OPG Zobić ,Muralist , MPC , Ljekarna Bečirović ,Nest , Qadro, Klesarstvo Novak , Klesarstvo Antolašić , Međimurje metali ,Metalika , Foto Siniša, te svi ostali koji su nam nesebično pomogli i najzaslužnijem za ovakve rezultate Te-pro iz Vrhovljana  te njihovom direktoru Zlatku Rajfu.

rud 5

Smiljan Liklin tajnik i sportski direktor kluba:

 

Nakon jesenjeg dijela prvenstva mogu reći da sam zadovoljan rezultatom u ovoj novoj ligi , ali se ne mogu otrgnuti dojmu da smo mogli i mjesto više ,no nema veze tek je polovica natjecanja.

Došao je novi trener Goran Vincetić ,sa njim i ove metode i način treniranja te novi zahtjeve i trebalo je vremena da se dečki na to priviknu. Uz to imali smo i nekoliko manjih kikseva te nam je to odnijelo drugo mjesto. Spominjem to drugo mjesto zato jer znam kakve igrače imamo i zašto smo sposobni. Disciplina  u ekipi se digla na viši nivo što se tiče kartona jer se mogu pohvaliti da smo polusezonu završili bez novčane kazne prema savezu koja se plača za akumulirane kartone , a naravno i disciplina u igri. Odaziv na treninge vrlo dobar . Suradnja sa trenerom odlična , a sve to spominjem iz razloga da i dalje nastavimo u istom tempu i na kraju se nađemo na mjestu za koje mislim da nam pripada. Što se tiče igračkog kadra nadam se da ćemo ostati svi na okupu i još se pojačati , ali u obzir dolaze samo kvaliteta i to na izričito ciljana mjesta u momčadi. Svima skupa od uprave te  našim vjernim navijačima i naravno svim sponzorima kluba veliko hvala na još većoj podršci koju smo imali od svih njih.

Pošto se bliži kraj godine , a samim tim i blagdani svima onim koji vole zeleno-crnu boju sretne i blagoslovljene praznike  , te se dobro odmorite do proljeća kada se svi vidimo na našoj Šuderki. Sportski pozdrav od sportskog direktora kluba.

 

Uskoro vam donosimo razmišljanja i viđenje natjecateljske jeseni od strane trenera Gorana Vincetića.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

rud 6