Treće mjesto u mini rukometu osvojile u Virovitici djevojčice ŽRK Zrinski

Djevojčice rođene 2008. i mlađe sudjelovale na turniru povodom Dana Grada Virovitice, ROKOVO 2018.

Jučer 15.8.2018. u Virovitici je održani turnir u mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2008. i mlađe. Turnir za djevojčice započeo je utakmicama u skupinama. U skupini A sudjelovale su ekipe: Tvin 1(domaćin), Đurđevac 1, Pitomača i Valpovka, a u skupini B: Zrinski, Đurđevac 2, Dubica i Tvin 2 (domaćin).

Nakon razigravanja u skupini, naše su djevojčice završile na drugom mjestu pobijedivši ekipu Tvin 2 rezultatom 10:2, ekipu Dubica 9:5, a neriješeno su igrale sa ekipom Đurđevac 2, rezultat je bio 3:3. Kao drugoplasirane u završnici borile su se za treće mjesto sa drugom ekipom iz A skupine, djevojčicama iz Valpova te ih pobijedile sa visokim rezultatom 14:4 i na kraju osvojile jako dobro treće mjesto, brončane medalje i pehar. Čestitke djevojčicama!

Pvo mjesto osvojila je ekipa domaćina Tvin 1, a drugo mjesto Đurđevac 2.

Iako su naše djevojčice trenirale za ovaj turnir tek jedan tjedan, ovako nedovoljno pripremljene pred nadolazeću novu sezonu najavljuju dobre igre iz prošle sezone i naravno njihova želja je da konačno osvoje svoj prvi turnir i toliko željeno zlato. Uz redovite dolaske na treninge i zalaganje na treninzima uspjeh će sigurno doći u narednom periodu.

Danas su nastupile golmanica Kristina Goričanec i igračice u polju: sestre Ela i Tena Blagus, Nela Vrban, Leona Novak, Simona Rubin, Josipa Jarni, Marta Doležaj i Rahela Varga.

Još jednom čestitamo djevojčicama i njihovoj voditeljici i trenerici Ljubici Vrbančić. Naravno, i ovaj put podršku su imale od svojih roditelja te im se ovim putem zahvaljujemo. Zahvale i organizatoru RUKOMETNOM SAVEZU VIROVITIČKO – PODRAVSKE ŽUPANIJE na uspješnoj organizaciji turnira koji je za ovu priliku održani na otvorenom ispred zgrade Virovitičko podravske županije.

(Ivica Novak, foto: ŽRK Zrinski, arhiva)