Treća sportska Športko subota – gimnastički četveroboj u 1. OŠ

Drugu subotu za redom dvorana 1. osnovne škole u Čakovcu bila je mjesto održavanja Športko sportske subote. Nakon tenisa i atletike, u projektu kojeg je osmislila i provodi ga Udruga za šport djecu i mladeži danas je na redu bila gimnastika. 100-tinjak predškolaca okušalo se u gimnastičkom četveroboju.

Pod budnom paskom trenera, koji su mahom ili profesori tjelesne i zdravstvene kulture ili studenti kineziologije, pravili su kolut naprijed i nazad, hodali po gredi i visjeli na ručama. Kako je objasnila tajnik Udruge za šport djecu i mladeži Tea Kolarić u sedam sportskih subota obavezno su uključeni i bazični sportovi: atletika, gimnastika i plivanje. „Ti sportovi su odlična baza za kasniji sportski razvoj djeteta. Naš cilj je animirati i uključiti što veći broj djece vrtićkog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti“ poručila je.

S cijelim projektom i idejom uključivanja predškolaca u sportske aktivnosti slažu se i Matija i Andrina Horvat čiji sin Rino je redoviti sudionik ovogodišnjeg serijala Športko. „Naš sin jedva čeka da dođe na Športko subotu. Doslovce kod kuće brojimo dane kada će doći subota i Športko, a to je najbolja potvrda koliko serijal znači djeci“ izjavila je Adrina. Na nju se nadovezao i Matija koji je istaknuo trenere pohvalivši njihov nesebični rad.

Uz Matiju i Adrinu među brojnim zadovoljnim roditeljima je i Martina Đurkin. Majka Ivana smatra kako je sve odlično organizirano, da se puno pažnje posvećuje svakom djetetu te da će i nagodinu sigurno njezina obitelj biti dio Športko serijala.

Pokrovitelj Športka je Grad Čakovec, ali su potencijal projekta prepoznale i brojni drugi sponzori. Tako se gimnastičkom četveroboju danas pridužila i maskota Batko. U ovoj godini na rasporedu je još četiri sportskih subota. Za tjedan dana, 14. travnja čakovečki mališani igrat će se s loptama na „Loptici skočici“. Dodavat će i ubacivati loptu u koš, šutirat nogom u gol i igrati se s balonima.

(Miljenko Dovečer)