Torpedu nova pobjeda u novim dresovima i opet novi rekord Borisa Radikovića

U natjecanju 3. međimurske lige Torpedo iz Križovca bio je u nedjelju domaćin ekipi Otoka. Momčad trenera-igrača Borisa Radikovića iz utakmice u utakmicu igra sve bolje pa je nakon prošlotjedne pobjede postigla i drugu uzastopnu  rezultatom 5:0. Klub kao i igru pohvalio je i gradonačelnik Dražen Srpak koji je na svom Facebook profilu napisao da je klub nedavno bio pred gašenjem, a sada se doslovno preporodio te im na tome uputio čestitke, pogotovo predsjedniku Valentinu Štefaniću koji je vjerovao da se ovo može napraviti i u to uložio svu svoju energiju.

Torpedo je došao u vodstvo u 20. minuti utakmice golom svjetskog rekordera Borisa Radikovića koji je u 54. godini postigao svoj sedmi zgoditak ovog proljeća, iako prva četiri kola nije igrao. Za to je zaslužan i mladi 17-godišnji Petar Petković koji je sjajnim centaršutom proigrao Radikovića.

Na 2:0 povisuje kapetan Karlo Pintarić koji odbijenu loptu od grede, nakon udarca Petra Petkovića, posprema u protivničku mrežu.

U drugom poluvremeni iz igre je izašao Boris Radiković, a umjesto njega ulazi još jedan mladi junior 17-godišnji Antonio Novak koji odmah sjajnim solo prodorom postiže zgoditak za 3:0. Dokaz je to da Torpedo obiluje mladim i talentiranim igračima pred kojima je lijepa nogometna karijera koju stručno usmjerava i oblikuje njihov trener Radiković.

 Soni Matoša zabija za 4:0, opet na asistenciju Karla Pintarića, a peti zgoditak postiže također Torpedov mladić, 17-godišnji Manuel Šoltić. Nakon utakmice priređeno je veliko slavlje igrača i navijača koje je sve počastio velikim i odličnim picama Boris Matoša. Napomenimo i to da je Torpedo utakmicu igrao u novim dresovima koje im je donirala poznata tvrtka iz Križovca „Quadro“.

Utakmici je prisustvovalo stotinjak gledatelja, dobro je sudio Zdravko Topoljnjak dok je delegat bio Vlahek.

U sljedećem kolu Torpedo gostuje u Čakovcu protiv mlade ekipe Međimurje-Čakovec. Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati.

(R. Tomanić, foto: Tin Tomanić)