TOMISLAV NEDELJKO – NAJMLAĐI PREDSJEDNIK RUDARA

Već nekoliko sezona u NK Rudaru mogu se pohvaliti vrlo dobrim rezultatima kako na sportskom tako i na svim drugim poljima potrebnim za uspješno funkcioniranje jedne tako velike udruge kao što je NK Rudar.

Na čelu kluba nalazi se Tomislav Nedeljko bivši dugogodišnji igrač kluba , a  nakon nogometne karijere  dugogodišnji član uprave kluba. Na čelo kluba dolazi nakon odlaska sa te funkcije dugogodišnjeg vrlo uspješnog predsjednika kluba Dražena Srpaka. Nije bilo lako i uspješno doći nakon tako dobrih rezultata bivšeg predsjednika , ali Tomislav se svojim neumornim radom  nametnuo kao osoba koja se spremno uhvatila u koštac sa mnogobrojnim obavezama koje iziskuje ta funkcija.

Već dvije godine nalazi se na čelu kluba i rezultati su za to vrijeme i više nego  uspješni i vidljivi.

Postavili smo mu par pitanja kako bi vas barem jednim dijelom upoznali sa radom  jedne od najuspješnijih , ako ne najuspješnije  udruge na području Grada.

rud-2

Pa pođimo redom.

Seniorska ekipa ?

 

 Seniorska ekipa NK Rudar natječe se u MŽNL ČK-VŽ nakon rasformiranja 3.HNL u kojoj smo igrali ,a od koje smo morali odustati od prevelikih troškova  i već u prvoj godini natjecanja u sezoni 2014/15 ostvarili veliki uspjeh osvajanjem drugog mjesta.

Zato ide posebna pohvala svim igračima kao i stručnom vodstvu na  prezentiranju našeg kluba i našega Grada. Samo zahvaljujući njihovom vrhunskom odnosu do sporta,redovnom treniranju i odnosu do samog kluba Rudar postali smo jedan od najpriznatijih klubova Sjeverozapadne Hrvatske u amaterskom nogometu.

Trenutačno u sezoni 2015/16 završili smo jesenski dio natjecanja na 3.mjestu sa aspiracijom na naslov prvaka lige , a zašto po mojem mišljenju imamo  i kvalitetu te realne šanse za osvajanje istog.

 

 

Omladinska škola ili kako je sad radije naziva Škola nogometa?

 

Škola nogometa je nešto  na  što smo posebno ponosni i na što obraćamo posebnu pažnju.

U sezoni 2014/15 Omladinska škola ostvarila je naveći uspjeh u posvijesti kluba .Naime  natječući se u 2.HNL Središte Sjever kategorije U-10 , U-12 i U-14

u sveukupnom zbroju bodova osvojile su 1.mjesto i tako izborile natjecanje u 1.HNL  Središte Sjever gdje igraju uz bok najboljim  ekipama u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj(Slaven Belupo, Varaždin , Međimurje , Bjelovar itd…..). Ponosni smo i na ostale naše  ekipe U-8 prvaci svoje skupine kao i viceprvaci Međimurja , kategorija U-15 viceprvaci Međimurja , solidni rezultati juniora iz kojih su već stasali neki stalni prvotimci Čalopa ,Šardi….

Osim rada u sportskom dijelu bilo je tu još puno toga drugog za odraditi. Ukratko nam navediti ono najbitnije.

Kada imate tako veliki pogon igrača više od 120 registriranih igrača normalno je da su potrebna stalna ulaganja u infrastrukturu. Naime imamo samo jedno igralište pa je njegovo održavanje  jedan od prioriteta u klubu. Napravili smo navodnjavanje samog igrališta što se pokazao kao jedan od najboljih poteza. Stalno ulaganje u održavanje već postojećeg objekta (svlačionice , kupatila , sudačke prostorije , društvene prostorije i dr.)

Napravljena je sva dokumentacija i dobivena građevinska dozvola  za nove svlačionice i nadkrivene tribine. Već je u tijeku rješavanje povećanja snage električne energije za novi objekti postojeće reflektore , plaćen vodni doprinos. Proslavili smo 70-godišnjicu kluba uz gostovanje NK Dinama iz Zagreba uz veliku feštu na Šuderki.

Normalno da smo sudjelovali i uključivali se u sve manifestacije pod pokroviteljstvom Grada, organizirali Rudarovu noć sa oko 200 gostiju, organizirali i sproveli turnir Rudar cup. Nakon dužeg vremena ponovo smo pokrenuli odigravanje  nekad tradicionalnog nogometnog spektakla utkmice Gornje i Donjeg kraja. Nabavljan je novi razglas s pojačalom.

Uglavnom trudili smo se najviše koliko smo mogli i nadam se uspjeli , kako bi zadovoljili sve naše članove kluba , navijače i simpatizere.

Pred nama je 2016.godina. Kako dalje?

 

Prije svega želimo održati kvalitetu  nogometa u M. Središću, biti u vrhu međimurskog nogometa i šire. Na proljeće započeti sa radovima na izgradnji novih klupskih prostorija i nadkrivenih tribina.

Prije sam naglasio da nam je Škola nogometa ponos i dika  pa je normalno da želimo čim veća ulaganja u njezin rad i okupljanje čim više mladih budućih nogometaša. Zadržati organizaciju već tradicionalnih naših sportskih priredbi Rudar cup , utakmice Gornji-Donji kraj, organizirati Rudarovu noć te još puno sportskih akcija koje će doprinijeti boljitku i napretku naši najmlađih.

Sigurno da iako se ide polako u izgradnju novih objekata  potrebno će biti dobro održavati postojeći , a nabava sportske opreme kao drugih potrepština za normalno funkcioniranje samog kluba nameće se  sama po sebi.

I što reći za sam kraj ?

 

Prvo bih se zahvalio našim vjernim navijačima koji nas prate kroz ćitavu godinu, dobrim ljudim koji nam pomažu , sponzorima bez kojih ne možemo, Gradu M. Središće i njezinom gradonačelniku Draženu Srpaku uz napomenu da se nadamo da će naša suradnja biti i dalje tako dobra i plodonosna.

Iako su dani čestitanja prošli ja bih iskoristio priliku i svim sportskim prijateljima , navijačima kluba zaželio  Sretnu Novu 2016.godinu kako u svoje osobno ime tako i u ime NK Rudar.

Gospodine Nedeljko , hvala !

 

(Z. Rihtarec)

IMG_1265