Tomica Jakopec čestitao kolegama i kolegicama sportskim novinarima njihov dan

Svake godine 2. srpnja obilježava se dan sportskih novinara.

Tomica Jakopec predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja čestitao je kolegicama i kolegama sportskim novinarima njihov dan:

– Iz dubine srce svima vam želim čestitati Svjetski dan sportskih novinara. Iako u vrijeme pandemije COVID-a 19, kada nije bilo sporta i sportskih događanja, niste mogli obavljati svoj posao i ispunjavati svoju strast, ipak niste svoje čitatelje, slušatelje ili gledatelje ostavili zakinute za sportske vijesti. Divim se i aplaudiram na način kojim ste “odradili” pandemiju. Iako bi neki drugi prekrižili ruke, žalosno pogledali u pod i rekli što se može, vi to, dragi moji, niste učinili. Zasukali ste rukave i u trenucima kada je sportskih događaja bilo na kapaljku, pošteno odradili svoj posao. Uspjeli ste se prilagoditi, tražili ste priče, pronalazili brojne neispjevane sportske stihove, posvetili se brojnim znanim i manje znanim sportskim entuzijastima koji na svojim leđima odrađuju lavovski dio posla u sportskim udrugama. Upravo su takvi ljudi tihi junaci našeg sporta jer bez njihovog volonterizma ne bilo brojnih sportskih klubova, sportskih događaja i sportskih rezultata. Bilo mi je izuzetno drago čitati, slušati i gledati brojne priče koje ste uspjeli “iskopati” protekla tri mjeseca. S popuštanjem mjera i naši sportaši su se lagano vratili, prvo treninzima, a kasnije i natjecanjima te bi naš posao trebao biti nešto lakši, ali vjerojatno ćemo se morati prilagoditi na neke nove “normalne” stvari. Utakmice bez gledatelja, fair play bez tapšanja po ramenu, početak susreta bez rukovanja samo su neke od njih. No, vjerujem kako ćete i to odraditi na visini zadatka te da će nam stari, poznati novinarski dani ipak uskoro stići. No, još važnije, drago mi je čuti da ste i vi i vaše obitelji zdravi. To znači da smo odgovornost koju želimo od drugih znali primijeniti na sebi.

U svijetu brzih promjena i mi smo se promijenili, ali neke stvari poput strasti prema sportu i strasti prema izvještavanju i dalje ostaju dio nas.

Uspjeh u nikad dosad viđenim  okolnostima garancija je kako ćemo i u budućnosti znati raditi onaj posao koji nas najviše veseli.

Stoga još jednom, sretan vam/nam Svjetski dan sportskih novinara.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)