Tko to tamo sudi? Dinamo u Domašincu pobijedio Rudar s 2:1

Rudar  je na gostovanju kod Dinama iz  Domašinca doživio četvrti ovojesenski poraz. U žučnoj, borbenoj i na momente pregruboj igri  Dinamo je na kraju slavio s 2:1. Kada bi pitali domaćine oni bi sigurno rekli da je pobjeda zaslužena, dok se s tim nikako ne bi  složila gostujuća ekipa. Sve ove dvojbe proizlaze nakon zaista lošeg suđenja Dine Kramara iz Varaždina. Nekad su suci znali reći, ako su obje ekipe nezadovoljne suđenjem, znači da je bilo dobro. Za ovu utakmicu se to nikako ne može reći jer Kramar je izgubio konce suđenja već od prve minute. Kao da ove nedjelje nije došao na utakmicu i možda bi bilo bolje da su ekipe utakmicu odigrale bez glavnog suca.

Domaćini su poveli sa 1:0 iz prekrasnog eurogola Benjamina Dominića u 7. minuti utakmice. Vratar Rajf loptu  je samo pogledom mogao ispratiti u mrežu.

Već u 9. minuti Matija Zadravec ima prigodu za poravnanje, ali  domaći vratar Fodor  odlično brani njegov udarac.

U daljnjem tijeku poluvremena vidjeli smo dosta nervoznu i rastrganu igru, s puno oštrih startova obiju ekipa, što na žalost loši sudac Kramar nije znao na vrijeme spriječiti. Kasnio je s disciplinskim mjerama, što mu se kasnije osvetilo te je utakmica pošla u neželjenom smjeru. Sve njegove kasnije odluke oko kartoniranja igrača bilo  je samo gašenje vatre, koju je sam zapalio.

Jako se ljute na njega Rudarovci i igrači i navijači zbog poništenog gola Vurušića u 44. minuti.  U toj se akciji povrijedio i domaći vratar Fodor te je na poluvremenu utakmice napustio igru. 1:0 bio je konačan rezultat prvog dijela utakmice

Koliko je izgubljen na ovoj utakmici bio sudac Kramar pokazuje i još jedan detalj, kada je dao znak za početak drugog dijela utakmice, iako je u tom trenutku domaća ekipa bila bez vratara.

U 48. minuti gosti traže kazneni udarac, jer je akciju Risonjića  prema domaćim vratima rukom u svojih šesnaest metara zaustavio jedan od domaćih igrača. No za suca Kramara  igre rukom za kazneni udarac nije bilo.

Puno trke, uklizavanja i borbenih startova vidjeli smo u tom periodu utakmice. U  72. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaćina, nakon što lopta u živom zidu pogađa u ruku M. Zadravca.  Dvojbena odluka s obzirom na to da je  po riječima igrača, sam sudac pokazao igračima što je i kako je dozvoljeno postaviti ruku u obrani lica.

Siguran realizator  ovog kaznenog udarca bio je najbolji strijelac lige Stjepan Krznar,  kojemu je to ujedno bio i 20. zgoditak u prvenstvenim ovojesenskim utakmicama. Bilo je to 2:0.

No tu nije bio kraj. Rudar se nije predavao i ubrzo je u 75. minuti zgoditkom Ivana Risonjića  smanjio na 2:1 i time produžio nadu u povoljan rezultat. Međutim u 77. minuti M. Zadravec dobiva drugi žuti isključujući karton, te svodi šanse za pozitivan rezultat na malu vjerojatnost. Do kraja utakmice još su se stvorile neke polušanse za obje ekipe, ali bez realizacije.

Ovim porazom Rudar  se nalazi na 8. mjestu prvenstvene ljestvice  s 22 boda. U posljednjem kolu Rudar u subotu dočekuje  vodeću ekipu Nedelišća. Eventualnim pozitivnim rezultatom može se samo popeti na više mjesto na ljestvici, dok ga poraz ne može spustiti niže.

Bilo bi lijepo da se za kraj sezone igrači oproste od navijača jednom lijepom pobjedom protiv ovog svog tradicionalnog suparnika.

Četvrta međužupanijska  liga skupina Čakovec – Varaždin       14. Kolo

DINAMO –  RUDAR   2:1 (1:0)

Suci: Dino Kramar, Nikola Šmrček, Ivica Rojc

Delegat: Ivan Mezga

Strijelci: 1:0 7′ Dominić, 2:0 72′ Krznar (KU), 2:1 75′ Risonjić

Gledatelja: 250

(tekst i foto: Z. Rihtarec)