TJEDAN KRETANJA – ODRŽANA BICIKLIJADA I DJEČJE IGRE

Vizija kampanje Krećimo se sada (NowWeMOVE) je postići novih 100 milijuna tjelesno aktivnih građana u Europi do 2020. godine. Kampanja se sastoji od mnogih aktivnosti koje se održavaju kroz čitavu godinu: Dan bez dizala, biciklistička tura Sada na bicikle, FlashMOVE, Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti su jedne od glavnih inicijativa ove godine. Cilj je vrlo jednostavan – promicanje pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i sporta.

Posljedice nedovoljnog kretanja moguće je u suvremenim uvjetima življenja nadomjestiti specifičnim programima vježbanja, ali i rekreacijskim sportskim aktivnostima. Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Mursko Središće i Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mursko Središće i ove godine dio su najvećeg paneuropskog društvenog događaja tjelesne aktivnosti i sporta MOVE WEEK-a. U sklopu tjedna promicanja tjelesne aktivnosti organizirane su i održane sportski programi/aktivnosti na šetnici uz Muru.

Tjedan kretanja započeo je sa plesom koji je odličan za stjecanje fizičke kondicije, te jača krvotok, mišiće i zglobove. Sportsku aktivnost „Korak po korak – pokrenimo se plesom“ vodila je predsjednica Udruge mažoretkinja Murskog Središća Lara Podgorelec.

U utorak je održana tradicionalna proljetna biciklijada sa startom u Murskom Središću a ciljem kod obitelj Nade i Mladena Hoblaj u Kapelščaku. Kao i svake godine obitelj Hoblaj domaćini su biciklijade, te su se i ove godine pobrinuli da svi sudionici biciklijade budu pogošćeni na najbolji mogući način. U biciklijadi je sudjelovao oko 30-tak rekreativki i građana s područja grada.

a

Rekreativne igre djece predškolske dobi i roditelja održane su jučer, u srijedu 31. svibnja 2017. godine na šetnici uz Muru. Članice USR „Sport za sve“ osmislile su program igara: kotrljanje lopte rukom, tunel, zadrži loptu, zeko skoči – pužić puzi i lopta u kutiji. Sportskoj aktivnosti odazvalo se oko 50 – tak djece polaznika dječjih vrtića „Maslačak“, „Dječja maštanja“ i „Pahuljica“ zajedno sa svojim roditeljima. Tjednu promicanja tjelesne aktivnosti pridružio se i gradonačelnik Dražen Srpak koji je zajedno sa roditeljima i mališanima učestvovao u rekreativnim igrama.

Igra i sport su sastavni dio života ljudi različite dobi i društvenog položaja, pogotovo djece i mladeži.

(GMS, foto Tin Tomanić)

b

BICIKLIJADA

DJEČJE IGRE