Tisuće djece i mladih u Rijeci sudjeluje na Državnoj završnici Sportskih igara mladih

Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih okupit će u Rijeci tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske na velikoj Državnoj završnici, a Rijeka će postati središte amaterskog sporta od 25. do 29. srpnja.

Nakon kvalifikacijskih natjecanja, županijskih i regionalnih finala koja su se odigravala od siječnja do srpnja Igre će u Rijeci održati velika državna finala –  natjecanja u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta, MIS turnir u odbojci te odbojka na pijesku, na čak tri lokacije, a cijela će Rijeka tjedan dana biti obilježena sportskim duhom, navijanjem i veseljem djece iz cijele Hrvatske.

Međimursku županiju u Rijeci u graničaru predstavljat će ekipe Vatreni zmajčeki i Tigrići iz Preloga, a u atletici će se natjecati Jakov Mandić, Pavla Posavec, Gabriel Mandić i Janja Hizman.

Državna završnica započela je ždrijebom skupina za graničar, čija će se natjecanja održati u Dvorani mladosti 25. i  26. srpnja, a Vojno igralište ugostit će utrku na 60 m u utorak od 17 h.  Natjecanja u odbojci na pijesku  održat će se na terenima Kantrida 28.srpnja, a turnir u odbojci u Dvorani mladosti, održat će se 27. i 28. srpnja. Detaljan raspored natjecanja objavljen je na web stranici Sportskih igara mladih https://www.igremladih.hr/bs/novosti/raspored-drzavne-zavrsnice-telemach-dana-sporta-mis-turnira-u-odbojci-i-odbojke-na-pijesku.

Ove godine Državna završnica 27. Sportskih igara mladih bit će održana u čak 2 grada Rijeci i Splitu (turni u malom nogometu, turnir u tenisu, turnir u rukometu, stolni tenis, šah i turnir u košarci).

Sportske igre mladih, pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina s ciljem da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Ove će godine Igre samo u Hrvatskoj okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Pobjednici iz Državne završnice kvalificirat će se na veliku Međunarodnu završnicu koja se održava u Splitu od 21. do 26. kolovoza gdje će se imati priliku družiti i natjecati s vršnjacima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Na Facebook stranici Sportskih igara mladih moći ćete uživo pratiti prijenose utakmica i utrka Državne završnice u Rijeci https://www.facebook.com/plazma.sportske.igre.mladih.

Matea Kekez