Tin Furdi najuspješniji na 20. velikoj nagradi PK Sisak Janaf

Članovi Čakovečkog plivačkog kluba nastavljaju nizati odlične rezultate. Posljednja u nizu žetva medalja bila je u Sisku gdje je u subotu 5. svibnja. 2018. u organizaciji PK Sisak Janaf, održana 20. Velika nagrada Sisak Janaf. Prijavljeni plivači nastupali su u tri kategorije; apsolutna kategorija, rođeni 2000.-2001. i rođeni 2002.-2003. dok su plivačice nastupale u dvije kategorije rođene 2001.-2002.  te one rođene 2003.

Čakovečki plivački klub predstavljali su Kaja Sabol, Vita Pintarić, Antonio Šantek, Tin Furdi i Filip Cvjetičanin, a osvojeno je ukupno osam medalja. Tin Furdi bio je najuspješniji natjecatelj u svojoj kategoriji (rođeni 2002.-2003.) u zbroju dva najbolja rezultata. Takav rezultat jednog od najboljih čakovečkih plivača nije iznenadio njegova trenera Gorana Kolarića. Glavni čakovečki plivački strateg rekao je kako Furdi duži niz godina pokazuje iznimni talent i veliku predanost radu te da uspjeh zbog toga nije izostao.

– Sa svakim novim natjecanjem na naplatu dolazi njegov veliki angažman na treninzima. Odličan mu je to putokaz za dalje, a dobro je da takvi njegovi plasmani djeluju pozitivno na ostale plivače i plivačice. Na putu smo da stvorimo jedan dobar tim, no za to treba još predanog rada i odricanja. Ali ne sumnjam da to ova ekipa može učiniti.  – poručio je Kolarić.

Nakon Siska članove ČPK-a opet očekuje Sisak. Naime, Sisak Janaf bit će domaćin i pretposljednjeg mini GP-a ove sezone, plivačkog mitinga pod nazivom “Sveti Kvirin”. Na to natjecanje Čakovčani idu u brojčano većem sastavu pa je za očekivati jednako dobre nastupe.

Medalje su osvojili:

Kaja Sabol

  • 1.mjesto u disciplini 100m leđno
  • 1.mjesto u disiplini 200m leđno
  • 2.mjesto u disciplini 50m leđno
  • 3.mjesto u disciplini 100m slobodno

Tin Furdi

  • 1.mjesto u disciplini 100m slobodno
  • 1.mjesto u disciplini 200m slobodno
  • 3.mjesto u disciplini 50m slobodno

Antonio Šantek

2.mjesto u disciplini 100m leđno

(tekst M. Dovečer, foto ČPK)