TIMOTEJ KOCEN IZ MURE AVANTURE DRŽAVNI PRVAK !

Na Nacionalnom prvenstvu Hrvatske u disciplini XCO (cross-country olimpic) biciklisti Mure Avanture u kategoriji do 13 godina ponovno su pomeli konkurenciju. U uzbudljivoj utrci vozači iz Svetog Martina na Muri zauzeli su prva tri mjesta. Timotej Kocen odnio je pobjedu teže nego što se očekivalo. Naime, klupski kolega Stjepan Hunjak, odvozio je odličnu utrku i izvrsno parirao, ali je na kraju ipak zaostao samo jednu sekundu iza novog državnog prvaka Kocena. Treće mjesto u kategoriji U13 osvojio je također član Mura Avanture, Matija Trstenjak.

Prvenstvo se vozilo u nedjelju 21.07., u Pakracu, u organizaciji Biciklističkog kluba Titan. Osim u kategoriji U 13, biciklisti mure Avanture medalju su osvojili u kategoriji U15, gdje se Antonio Mišić plasirao na drugo mjesto, odmah iza novog državnog prvaka Karla Brajkovića iz MTB Istre Pazin.

U kategoriji Sport, našeg Ivana Ružmana, 19 sekundi dijelilo je od postolja. Na kraju je utrku završio na četvrtom mjestu. Prvak je postao Luka Špehar član BK Lastavice iz Zlatara. Velimir Čonkaš odradio je odličnu vožnju, plasirao se na 13 mjesto među najboljim biciklistima u Hrvatskoj, i to u najjačoj i najzahtjevnijoj kategoriji Elit. Državni prvak u navedenoj kategoriji postao je Đani Simčić iz BGK Tuškanac. Od ostalih predstavnika Mure Avanture, u najvažnijoj utrci sezone, još su nastupili Valentino Mišić u kategoriji juniora i Vladimir Hunjak u veteranskoj kategoriji, ali obojica nisu završila utrku zbog tehničkih poteškoća.

Kao i nebrojeno puta do sad sudjelovanje na utrci potpomogli su sponzori Transporti Mišić i Huni bike Shop. A kao najzaslužnijeg za  sve ove uspjehe moramo spomenuti trenera profesora Branimira Štimeca.

 

Slavlje novog državnog prvaka, u Muri Avanturi neće dugo trajati jer uskoro nas očekuju nove utrke. Slijedeća je na rasporedu 03 i 04. kolovoza i to na domaćem terenu u Svetom Martinu na Muri. Ovim putem pozivamo gledatelje da nas posjete na Halicanum trophy 2013. u Toplicama Sveti Martin, gdje se vozi međunarodna kup utrka i nacionalno prvenstvo u disciplini XC Eliminator. Za sada su svoj dolazak najavili ponajbolji brdski biciklisti iz Francuske, Nizozemske, Poljske, Češke, Slovačke  i Austrije. Detaljni program doznajte na www.bk-muraavantura.com .