TIMOTEJ KOCEN DRŽAVNI PRVAK U CIKLOKROSU, STJEPAN HUNJAK I LOVRO POSEL SREBRNI

Odlična najava nove biciklističke sezone za bicikliste BK Mura Avanture iz Svetog Martina na Muri. Nakon prošlogodišnjih uspjeha poput osvajanja naslova državnog prvaka u disciplini XCO, apsolutne dominacije u Kupu Hrvatske u kategoriji do 13 godina i zauzimanja ukupno trećeg mjesta u poretku svih klubova u R. Hrvatskoj. Najmlađi biciklisti Mure Avanture nastavili su ostvarivati odlične rezultate i na početku 2014. godine. Naime, u nedjelju, 12.01.2014. godine u Svetoj Nedjelji, u organizaciji tamošnjeg biciklističkog kluba održano je državno prvenstvo u disciplini ciklokros. Radi se o specifičnom biciklističkom natjecanju koje je kombinacija cestovnog i brdskog biciklizma, a vozi se na modificiranim cestovnim odnosno ciklokros biciklima.

Timotej Kocen, nakon što je lani postao državni prvak u disciplini XCO među dječacima do 13 godina, ponovno je postao državni prvak, ali ovaj puta u disciplini ciklokros u kategoriji dječaka do 14 godina. Odmah iz njega u istoj kategoriji na cilj je stigao njegov klupski kolega Stjepan Hunjak, te tako osvojio srebrnu medalju.

Na svojoj prvoj službenoj biciklističkoj utrci Lovro Posel iz BK Mura Avanture osvojio je drugo mjesto te se tako popeo na postolje u kategoriji dječaka do 13 godina. U toj kategoriji Matija Trstenjak osvojio je 4. mjesto. Također, svoj premijerni nastup na službenim biciklističkim utrkama imali su Eric Taradi i Nikola Vinko, koji su osvojili 6., odnosno 7. mjesto u kategoriji dječaka do 15 godina. Od ostalih članova BK Mura Avantura na ciklokros državnom prvenstvu sudjelovali su još Monika Ludaš, koja je u kategoriji Elite-žene zauzela je 6. mjesto, te Ilija Fabić koji je u kategoriji U-23 muškarci također okončao na 6. mjestu.

Svakako treba istaknuti da su ove medalje osvojene u netipičnoj disciplini za bicikliste iz Mure Avanture, s obzirom da tijekom cijele godine treniraju za MTB – XCO disciplinu. Ovaj uspjeh samo je pokazatelj kvalitete stručnog i sustavnog rada Škole biciklizma pod vodstvom trenera profesora Branimira Štimeca.

 

Nova 2014. godina započela je na najbolji mogući način, a pripreme za glavnu natjecateljsku sezonu u najvišem su intenzitetu. Trenira se do pet puta tjedno, i to u dvorani i bazenu, te na otvorenom s obzirom na toplo vrijeme. Stoga, možemo očekivati još jednu uzbudljivu i uspješnu biciklističku godinu s pregršt medalja, kako na domaćem tako i na europskom planu.