Težak poraz u Varaždinu, Međimurje bacio na posljednje mjesto

U susjedskom derbiju pred oko 2500 gledatelja Varaždin je visoko 4:0 porazio Međimurje i zasjeo na prvo mjesto. Bila je to utakmica od značaja za obje ekipe, Varaždin lovi prvo mjesto, a Međimurje opstanak u ligi.

Iako je rezultat visok Čakovčani su u većem dijelu igre parirali domaćinu, međutim neefikasnost koju su i ovaj puta ispoljili kažnjena je od strane Varaždina. Upravo su čakovčani imali prvu prigodu kada Ikić bježi prema kaznenom prostoru, ali puca pored gola. Prvi gol u 16. minuti postigao je Benko iz blizine nakon udarca Miličevića. Međimurje prijeti preko Ikića i Tkalčića, a najveću šansu ima Munivrana, ali njegov odličan šut na dodavanje Pušića skida nesavladivi Nevistić. Ova panterska reakcija vratara Varaždina je izgleda prelomila utakmicu. Jer umjesto poravnanja u 35. minuti Varaždin preko Fućaka koji, nakon dodavanja Vuka, udarcem glavom povećava vodstvo. U drugom dijelu ista priča, a nakon drugog gola najboljeg strijelca lige Leona Benka u 63. minuti sve je bilo riješeno. Međimurje je moglo smanjiti u dva navrata. Prvo u 70. minuti Ikić na dodavanje Brckovića mlako puca u kaznenom prostoru,a u 83. minuti Munivrana s desetak metara pogađa Nevistića. Točku na i u posljednjoj minuti stavio je iskusni Jertec nakon solo prodora. Ovim porazom tri kola prije kraja Međimurje je palo na posljednje mjesto koje vodi u niži rang.

Ako žele zadržati status drugoligaša u dvije domaće i jednoj gostujućoj utakmici trebali bi  osvojiti šest bodova. Prvu priliku imaju sljedeći petak kada ugošćuju drugu ekipu Dinama.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)