Težak poraz Rudara u Svetom Martinu na Muri – velika fotogalerija Tina Tomanića

Težak poraz doživio je NK „Rudar“ u Svetom Martinu na Muri. Čak 11 golova završilo je u mreži Rudara. A početak utakmice uopće nije tako izgledao. Imali su domaćini inicijativu i veći posjed, ali ne i neke izrazite prigode za gol. Sve se počelo mijenjati nakon 30. minute kada je sudac Vargović (ako ga uopće tako možemo zvati) opravdano dosudio prvi kazneni udarac za domaćina i pri tome dodijelio drugi žuti karton Damiru Zeljku znači isključujući. U svemu tome sporan je prvi kojeg je s oduševljenjem pokazao Vargović Zeljku nakon očite svoje pogreške kada je štitio svoj veliki autoritet. Isto tako olako je pokazao i prvi žuti Borni Belaju što će se pokazati itekako važno za daljnji razvoj ove utakmice.
Kazneni udarac u 30. minuti koji je izveo Nino Patafta mladi Niko Kodba odlično brani i tako i dalje drži Rudar u igri.
No u 35. minuti Vargović i drugi put pokazuje na bijelu točku i drugi isključujući žuti karton Belaju te Rudar ostaje s devetoricom igrača. Zanimljivo da su isključena oba Rudarova stopera kao da je znao koga treba isključiti, ali da se razumijemo, ne radi Poleta jer u najavi utakmice smo rekli da je Polet apsolutni favorit i da će vjerojatno doći do bodova. Interesantno je to da se radi o sucu iz Virovitice, a Virovitica kako se već sada vidi, će uz Rudar i još dvije tri ekipe voditi veliku borbu za opstanak, pa zašto da ne pomognem svojima sada, jer kasnije možda neću imati prilike. I to je sve što želimo reći o ovom nazovi sucu.


Sada još par riječi o samoj utakmici jer drugi kazneni udarac Glavica koristi i dovodi Polet u vodstvo od 1:0.
U 45. minuti Nino Patafta postiže i drugi zgoditak za Polet te se rezultatom od 2:0 odlazi na odmor. U drugom dijelu utakmice na terenu je bila samo jedna ekipa, jer Rudar s devetoricom bez ijednog stopera nije mogao ni u jednom elementu parirati Poletu. Jer u zadnjih petnaest minuta primili su šest golova, pa i to govori koliko su se istrošili tijekom utakmice. Mladi igrači Rudara trudili su se i na tome im treba čestitati, ali jednostavno više od toga nisu mogli.
Igrači Rudara moraju čim prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se onima ispred njih, iako svi koji smo se bavili bilo kojim natjecateljskim momčadskim sportom znamo kako je teško preboljeti takav neugodan poraz. Ali može se, jer svaka nova utakmica je novi izazov i nova nada u uspjeh. Zato „laporniki „ glavu gore jer kako se dešavaju porazi, tako se dolazi i do pobjeda.

3. HNL Sjever, Sveti Martin na Muri, 4.kolo, 11.09. 2021.
POLET – RUDAR 11:0(2:0)
Suci: Nenad Vargović, Marko Gašparić, Maja Ferić, Nikola Kristić
Delegat: Goran Lučić
Crveni kartoni: 30′ Damir Zeljko (Rudar), 35′ Borna Belaj (Rudar)
POLET: Jambres, Mezga (71′ Cimerman), Glavica (71′ Šarić), Barat, Mesarić, Horvat, Patafta (62′ Šegović), Krištofić (62′ Antolović), Perčić (52′ Brezovec), Dolovski pričuve: Horvat, Antolović, Šegović, Šarić, Cimerman, Cindrić, Brezovec trener: Nikola Kristić

RUDAR: Kodba, Zeljko, Mesarić (71′ Tarandek), Belaj, Petrinec (38’Zrna), Mikulić (60′ Mutvar), Škvorc, Nedeljko (71′ Lisjak), Košćak, Vinko, Vaš pričuve: Srpak, Lisjak, Tarandek, Zrna, Mutvar, Liklin trener: Andrija Balajić

(tekst: ZR, Foto: Tin Tomanić)

U nastavku donosimo veliku fotogaleriju Tina Tomanića: