TEŽAK PORAZ KOŠARKAŠA RUDARA U DONJOJ DUBRAVI

Košarkaši Rudara doživjeli su težak poraz u subotu navečer na gostovanja kod Dubravčana u Donjoj Dubravi jedne od najboljih momčadi lige.

Dubravčan-Rudar 88:26 (30:4, 16:2, 21:8, 21:12)

Rudar: Dobranić, Brodar 5, Levačić 9, Korbelj, Antolović 3, Sobočan L. Nerer 1, Sobočan D. 7 Hajdinjak 1, Repalust.

Poznato je da je Dubravčan najnegostoljubiviji domaćin od svih u ligi, a bodove iz njihove male dvorane teško je odnijeti, dobro to znaju sve seniorske generacije Rudara jer i u najboljim seniorskim sezonama, pobjedu iz Donje Dubrave što se seniora tiče, Rudar tamo još uvijek nema, a posebno je teško to bilo očekivati jučer. Naši košarkaši tamo su gostovali bez tri najbolja igrača, Tomislava Radikovića, Marka Bedija i Arijana Vinko-Novaka zbog obaveza koje su imali sa KK Čakovec u A-2 ligi sjever.

Vrlo mladi sastav Rudara teško je poražen pred vatrenim domaćim navijačima, ali bez tri stožerna igrača koji bi donijeli nekih 40-45 koševa jednostavno nije išlo bolje. Ipak, veseli činjenica što trener Repalust koristi ovu priliku za davanje šansi mladima, a to se posebno odnosi na dva najveća talenta u klubu trenutno, Leona Antolovića i Lucijana Sobočana.

Sljedeći susret Rudar Cimper igra na domaćem terenu protiv prvaka lige i finalista KUP-a Međimurja, Međimurje Globetke iz Čakovca. (Teo Cilar)