Težak i bolan poraz Međimurja od druge ekipe Hajduka

Po toplom i sunčanom vremenu lijepi broj gledatelja, njih oko 600, vidio je otvorenu utakmicu s pet golova i nažalost visoki poraz Međimurja. Gosti iz Splita, mladi “bili Tići” od prve minute zaprijetili su vrataru Nemeca i došli u vodstvo već u 5. minuti golom Delića. Čakovčani uzvraćaju u 12. minuti kada je u velikoj prilici neprecizan Patafta sa 5-6 metara na dodavanje Pajića.

Vezna linija Međimurja gotovo ne postoji i sva opasnost za gol Međimurja dolazi baš po sredini. Kao i prvi još dva gola zabijaju Splićani na sličan način po centralnoj poziciji kada Delić u 17.  i Teklić u 22. izbijaju sami pred Nemeca i Hajduk već vodi 0:3. Međimurje iako podređeno, ne predaje se, međutim lopta nakon akcija Pajića i Marcijuš jednostavno neće u gol. K tome još i sudac Plantosar u 33. minuti ne sudi evidentan prekršaj u kaznenom prostoru na Tkalčiću.

Do kraja poluvremena prilike ne koriste Marcijuš i Tkalčić. Iako gube visokim rezultatom trener Kristić tek u 52. minuti vrši prvu izmjenu. Prije toga u dvije brze akcije Marcijuš umjesto da puca po golu dodaje jednom Tkalčić drugi put Karamarkoviću koji loše reagiraju. Osim Hajdukovih strijelaca na utakmici se istaknuo i vratar Ljubić koji u više navrata  spašava gol pa tako i Režićev pokušaj kada nakon slobodnog udarca skida loptu ispod grede .

I umjesto da smanje u jednoj kontri Špikić povećava vodstvo Hajduka. Ipak Međimurje postiže zgoditak kada se nakon greške u gostujućoj obrani najbolje snalazi Trojak i zabija za konačnih 1:4. Nakon dva uzastopna visoka poraza Međimurje se nalazi na sedmom mjestu sa samo tri boda prednosti od predzadnjeg Solina. U slijedeće kolu čakovčani gostuju kod Kustošije.

(tekst i foto Miljenko Dovečer)