Teška pobjeda Međimurja protiv Slavonije u nenogometnim uvjetima

Na kišom natopljenom terenu SRC Mladost Međimurje je ugostilo Slavoniju iz Požege bez kartoniranog Antonovića i ozlijeđenog Munivrane. Osim toga kiša je neumorno padala svih devedeset minuta i pretvarala polako igralište u bazen. Utakmica je započela minutom šutnje za nesretno stradalog Brunu Bobana koji je na jesen bio član Slavonije.

Domaći nogometaši bolje su se u početku prilagodili razmočenom terenu i poveli u 12.minuti. Lopta je u šesnaestercu gostiju došla do Tkalčića koji je dobro reagirao i s desetak metara pospremio loptu u mrežu.U 17.minuti dobar šut Šarića u korner skreće Vasić. Nedugo zatim još jedna obrana gostujućeg vratara nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Režića. Do kraja poluvremena pokušaji obiju momčadi da dugim loptama dođu do gola, međutim rezultat ostaje nepromijenjen.

U 48. minuti nepotrebni izlazak vratara Galošija koji ruši gostujućeg igrača za kazneni udarac. Međutim  Marko Galoši ispravlja kiks obranivši jedanaesterac Majstoroviću. Patafta ne koristi priliku na dobro dodavanje Škvorca u 55. minuti. U uvjetima koji su više sličili vaterpolu bez nekih šansi sve do pred kraj susreta. Tada u 90. minuti dobro dodavanje Patafte koristi Škvorc, ali ga ruši vratar Vasić. Filip Škvorc sam izvodi kazneni udarac i pogađa za konačnih 2:0.

Nova tri boda su na kontu Međimurja i još malo su se približili vodećim momčadima.

– Čestitam igračima na pobjedi u ovim nenogometnim uvjetima, a pogotovo kapetanu Režiću koji s 39 godina pokazuje kako se trči i bori za svoju momčad. Svaka mu čast i on je primjer svima kako se treba zalagati. Sada nam predstoje prava iskušenja.Prvo trebamo u srijedu odraditi međimurski kup u Slakovcu, a onda dvije zahtjevne utakmice u gostima.Najprije Marsonija u Slavonskom Brodu,a zatim BSK u Bijelom Brdu. Vjerujem da ćemo biti uspješni i približiti se našem cilju, ulasku u Drugu ligu – rekao je trener Međimurja Matija Kristić.

(tekst i foto : Miljenko Dovečer)