Terme Sveti Martin podržale projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Direktor Nekić: „Prilika da se još snažnije profiliramo kao vrhunska destinacija za sportaše i rekreativce“

Potpisivanjem sporazuma o suradnji s Termama Sveti Martin, Međimurska županija i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije nastavile su s razvijanjem sportsko-gospodarske priče koja je pokrenuta oko projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. Kako bi brojne aktivnosti i sadržaji organizirani u okviru projekta bili što kvalitetniji, a i kako bi se u organizaciju uključio što veći broj udruga, institucija i građana, svoju podršku projektu pružili su i međimurski gospodarstvenici i poduzetnici. Uz Mesnu industriju Vajda d.d., projekt Međimurja kao Europske regije sporta u 2022. godini podržale su Terme Sveti Martin.

Terme Sveti Martin ne samo da su generator međimurskog turizma, već su prepoznate i kao odlična destinacija za sve ljubitelje sporta jer nude sadržaje pogodne za sportske pripreme profesionalnih sportaša i sportski užitak rekreativnih sportaša. „Prepoznali smo priliku da se još više profiliramo u Europi kao destinacija koja sportašima može pružiti kvalitetan smještaj, prehranu i sportsku infrastrukturu.“, naglasio je direktor Terma Igor Nekić spomenuvši samo neke od reprezentacija koje su odradile pripreme ili natjecanja u Međimurju, poput hrvatskih nogometnih i rukometnih reprezentativaca koji su česti posjetitelji Terma. „Sportaši koji dolaze kod nas potvrda su da pružamo vrhunsku kvalitetu, a kroz podršku ovom projektu želimo još čvršće povezivanje sa Zajednicom športskih udruga i saveza Međimurske županije kako bi snažnije razvili sportski turizam u Međimurju, povećali investicije u sportsku infrastrukturu i broj zadovoljnih sportaša koji dolaze u naš kraj.“, kazao je Nekić.

Kroz promociju Međimurja kao regije sporta korist će imati turistički i gospodarski sektor

Priča o sponzorstvu nastavak je odlične sinergije Terma Sveti Martin i Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, a kako je istaknuo predsjednik Zajednice Mato Kljajić, prilika je ovo da se suradnja podigne na još kvalitetniju razinu: „Međimurje zaista živi sport, što potvrđuje i priča koju gradimo oko projekta Europske regije sporta u koju se uključuju naši vrhunski sportaši, poput ambasadora projekta Filipa Udea, rekreativci, udruge, institucije, lokalna zajednica i gospodarstvo.“

Sport i aktivni odmor kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Pozicionirani smo kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture diljem Međimurja kroz ulaganja u atletske staze, sportske kampove i dvorane te će se tako stvoriti bolji uvjeti svima koji se bave sportom. „Organizacijom kvalitetnih sportskih manifestacija želimo senzibilizirati javnost da se što više bavi sportom i promovirati Međimurje kao regiju sporta čime će profitirati naš turistički i gospodarski sektor.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanje sporazuma o suradnji.

UO za poslove župana