Tenisom započeo ovogodišnji serijal “Športko”

Još jednom se na terenima Teniskog klub Franjo Punčec dokazalo zašto je serijal Športko proglašen najbolje osmišljenim dječjim programom u Hrvatskoj. Naime, 24. ožujka 2018. Športko subotom iz tenisa započeo je 13. po redu serijal Športko. Balon nad teniskim terenima skoro da je bio premali za sve predškolce i roditelje koji su im došli dati podršku u prvom susretu s teniskim reketom i lopticom.

Među njima su bili i Zoran i Sanja Fras iz Čakovca, roditelji četverogodišnjeg Svena koji su bili oduševljeni viđenim.

-Čulismo od drugih roditelja prijašnjih godina kako je riječ o odličnoj zabavi za djecu. Sve je dobro organizirano, treneri su izrazito srdačni, djeca su vesela i smatram kako je Športko pun pogodak- izjavio je Zoran Fras.

Tajnik Udruge za šport djece i mladeži koja organizira Športko, Tea Kolarić rekla je kako je glavni cilj serijala animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

-Upoznajemo djecu sa sportom, pomažemo roditeljima pri otkrivanju koji sport mališanima leži da bi se kasnije mogli odlučiti kojim će se sportom baviti“-kazala je Kolarić.

No, osim toga, a tako se pokazalo i ove subote, Športko je još jednom pokazao da je sport prije svega zabava. Akciju provode animatori, profesori TZK i studenti Kineziološkog fakulteta. Na ovogodišnjem sportskom serijalu  vrtićka djeca osim s osnovama tenisa, upoznat će se i  atletikom, gimnastikom i plivanjem, vozit će bicikle po Perivoju Zrinski, vježbati s lopticama, a na kraju će trčati zajedno s roditeljima. Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja.

Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji sakupe 6 ili 7 naljepnica za završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe 4 ili 5 naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja sakupe 3 naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju.

(Tekst: Miljenko Dovečer, Foto : Tomica Jakopec)