Tek u drugom dijelu Međimurje došlo do visoke pobjede protiv drugoligaša iz Dubrave

Još je šesnaest dana do početka prvenstva u 2. HNL, a čakovečki drugoligaš nastavlja s odigravanjem utakmica. U šestoj kontrolnoj utakmici u pripremama Međimurje je ugostilo novog drugoligaša Dubravu Tim Kabel na igralištu u Podbrestu.

Ovo je igračima Matije Kristića do sada bio najzahtjevniji test na kojem su htjeli vidjeti mogućnost ekipe protiv kvalitetnog protivnika. Iako su čakovčani  pobijedili visokim 3:0 rezultatom, u prvom dijelu gosti su imali više loptu u posjedu i kontrolirali igru, te  imali dvije prilike nakon grešaka domaće obrane. Unatoč tome Međimurje je  imalo bolje prigode preko Šimičića,Ceraja i Ikića. U drugom poluvremenu ulaskom Hranilovića u sredinu terena, Zanjka i Vidovića na bokove puno bolja i povezanija igra domaćina koja je rezultirala vodstvom u 54. minuti.

Nakon proboja Hudičeka po desnoj strani loptu dobiva  Šimičić koji okreće okreće stranu, upošljava Ivančića, a ovaj iskosa pogađa u suprotni kut . Ulaskom Marića i Hlišća  Međimurje pojačava ritam i kombinatoriku . Nakon par kratkih paseva u kaznenom prostoru u 71. minuti na dodavanje Ivančića Šimičić iz blizine povećava na 2:0.

Konačnih 3:0 djelo je Šimičića koji  glavom postiže svoj drugi gol nakon idealnog centaršuta Vidovića.

Do početka prvenstva Međimurje ima dogovorene još tri pripremne utakmice, a slijedeću igra u subotu u Nedelišću protiv Dugog Sela od 18 sati.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)