Tako blizu, a tako daleko – Rudar bez finala Kup-a MNS

Rudar na žalost u uzvratu nije uspio zadržati prednost jednog zgoditka iz prve polufinalne utakmice, te se plasirati u finale Kupa MNS. Rezultat od 2:1 nije bio dovoljan iako je sve započelo jako dobro po Rudar. Već u 7. minuti utakmice Ivan Risonjić na proigravanje Vurušića dovodi Rudar u vodstvo od 0:1, i cijelo prvo poluvrijeme Rudar nije imao problema oko održavana tog rezultata.

U tom dijelu utakmice Rudar ima još dvije lijepe poluprigode iz brzih kontri, ali nažalost nisu bile do kraja dobro izvedene. Dovoljan je bio samo jedan trenutak nesmotrenosti u 43. minuti utakmice i da dođe do poravnanja. Nakon centaršuta s lijeve strane, neometan ni od koga na vrhu peterca ostaje sam Zvonimir Panić, koji takvu prigodu ne propušta i glavom šalje loptu u mrežu nemoćnog Rajfa za 1:1.

Tim rezultatom završava prvi dio utakmice.

U drugi dio ove utakmice ekipa Nedelišća ušla je puno bolje, te od samog početka preuzima inicijativu što ju i dovodi do novog zgoditka u 49. min.  i vodstva od 2:1. Naime, jedna izgubljena lopta na sredini terena od strane Rudara dovodi u poziciju domaćeg igrača Borisa Martinovića da sam izbije ispred istrčalog Rajfa i mirno ga prebacuje te šalje loptu u mrežu za domaće vodstvo od 2:1. Bio je to rezultat koji je još uvijek ostavljao Rudar u igri za ulazak u polufinale, ali u 80. minuti nakon jednog pokušaja raščišćavanja gužve u kaznenom prostoru Nino Vuri, u pokušaju izbijanja lopte, šalje ju u vlastitu mrežu. Bilo je to  konačnih 3:1, za Nedelišće. Rudar je pokušavao učiniti još nešto u zadnjih desetak minuta međutim rezultat je ostao nepromijenjen.

Rudar se časno oprostio od daljnjeg natjecanja u Kupu, postigavši najbolji rezultat u tom natjecanju i zato igračima Rudara sve čestitke. Istina jako je malo nedostajalo da Rudar uđe u finale Kupa, što bi bilo sasvim zasluženo, ali za tako nešto potrebno je imati i malo više sportske sreće, pa i „naklonosti“ sudaca što Rudar u ove dvije utakmice nije imao, a ekipa Nedelišća je.

Širina kadra sigurno je puno utjecala kad se odlučivao pobjednik u ovom srazu, jer neprestano igranje srijeda- subota u ovakvom amaterskom natjecanju sigurno uzima svoj danak. Tu je Nedelišće bilo kvalitetnije i jače i imalo tu nijansu prednosti  baš za taj jedna gol i sve u svemu zasluženo izborilo finale.

Polufinale Kup-a MNS, Nedelišće, SRC Trate 25. 04. 2018. godine

NEDELIŠĆE  – RUDAR  3:1 (1:1)

Suci: Patrik Kolarić, Borut Križarić, Branko Bacinger        delegat: Stjepan Perko

Strijelci: 0:1 7′ Risonjić, 1:1 43′ Panić, 2:1 49′ Martinović, 3:1 80′ Vuri(ag)

Gledatelja: 500

NEDELIŠĆE: Kocijan, Martinović, Pintarić, Levačić, Brlenić, Filipović, Šimunić (59′ Međumurac), Panić (85′ Vizinger), Slunjski (90′ Vibovec), Mesarić, Pomper (46′ Bađari) pričuve: Paman, Vibovec, Marciuš, Vizinger, Međumurac, Bađari, Vrček trener: Zvonimir Panić

RUDAR: Rajf, Šardi, Vuri, Vurušić (80′ Tkalec), A. Zadravec, Risonjić, F. Novak, M. Zadravec (54′ Levačić), M. Šoltić (69′ N. Šoltić), Goričanec, Radiković pričuve: Levačić, N. Šoltić, Tkalec, Đuran, D. Zadravec, D. Novak, Varga trener: D Vugrinec

(Tekst i foto: Z: Rihtarec)