SVJETSKI FENOMEN U D. KONCOVČAKU – POLUSTOLJETNI RADIKOVIĆ DVOSTRUKI STRIJELAC!

Donji Koncovčak malo je mjesto u Međimurju, no za njega je čula cijela Hrvatska zahvaljujući istoimenom nogometnom klubu i njegovom igraču Borisu Radikoviću.  U svojoj 51. godini Boris nesmiljeno trese protivničke mreže, a danas mu je protiv Sloge iz Štrigove to pošlo dva puta za nogom. Bio je to ukupno njegov peti zgoditak u šest odigranih proljetnih kola, što je polovica svih golova koje je postigla ekipa D. Koncovčaka.

IMG_8276

U današnjem 21. kolu 2. međimurske lige-skupina B u D. Koncovčaku gostovala je drugoplasirana Sloga iz Štrigove, jedan od izglednih kandidata za osvajanje naslova prvaka i plasman u najviši rang natjecanja u Međimurju. Jaki Slogaši došli su s namjerom osvajanja sva tri boda, što im je na kraju uspjelo, iako se njihova pobjeda od 3:4 mogla pretvoriti i u neodlučni rezultat. No, idemo redom.

IMG_8237

Domaćinima su i u ovoj utakmici nedostajala 4 igrača pa su tako igrali bez Koraja, Sklepića, Grofa i Nikole Vukovića no i bez njih pružili su jaki otpor favoriziranoj i jačoj Slogi. Poveli su gosti u prvih desetak minuta utakmice no to njihovo vodstvo trajalo je samo 5 minuta do izjednačenja Radikovića. Njega je odlično proigrao kapetan Brezničar, a Boris s nekih 20 metara odmjerenim udarcem upućuje loptu u suprotni kut protivničkog vratara i postiže svoj prvi gol na današnjoj utakmici. Do kraja poluvremena Sloga je uozbiljila svoju igru što je rezultiralo s još dva pogotka pa se na odmor odlazi s rezultatom 1:3.

IMG_8305

Drugi dio igre ponudio je neočekivane rezultatske šokove. Gosti postižu još jedan zgoditak i pola sata prije kraja utakmice vode sa 1:4 i ostalo im je samo da utakmicu mirno privedu kraju. No tako nisu mislili domaći igrači koji su sve svoje snage uložili u posljednjih dvadeset minuta i skoro izjednačili rezultat. Prvo je na 2:4 smanjio Davor Horvatić kojemu je ovo bio prvijenac pa je nakon utakmice suigrače počastio sa sandukom piva. Tada na scenu opet stupa Radiković koji odbijenu loptu od strane gostujućeg vratara, nakon udarca Leonarda Turka, mirno i rutinirano posprema u mrežu i svojim drugim zgoditkom na utakmici dovodi susret u neizvjesnu završnicu. Na sreću gostiju svoju šansu je propustio realizirati igrač-trener D. Koncovčaka Primož Kolb, pa ovaj zanimljivi dvoboj završava konačnom pobjedom Sloge 3:4.

Susret je pred 150 zadovoljnih gledatelja dobro vodio sudac Klarić. U sljedećem kolu D. Koncovčak gostuje u Peklenici kod Plavih koje vodi Darko Robson Rob, inače dobar prijatelj Radikovića, pa će ova utakmica biti i zbog toga posebno zanimljiva.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)

h

IMG_8235

IMG_8243

IMG_8246

IMG_8259

IMG_8261

IMG_8269

IMG_8285

IMG_8287

IMG_8293

IMG_8302

IMG_8306

IMG_8307

IMG_8310a

IMG_8312

IMG_8328

IMG_8331

IMG_8335