SVETI MARTIN NA MURI DOBIO DRŽAVNOG PRVAKA – MATIJA TRSTENJAK PRVAK U CIKLOKROSU

Već tradicionalno, biciklistička godina započinje Nacionalnim prvenstvom u ciklokrosu. Tako je i ove godine, u nedjelju 11. siječnja, u Šibeniku vožena utrka za državnog prvaka u toj disciplini. Radi se o specifičnoj biciklističkoj utrci, u kojoj se cestovnim biciklima vozi po neravnom i netipičnom terenu za cestovne bicikle.

utrka

Staza je bila prepuna blata, kamenja, trave, te raznih prepreka. Međutim to nije spriječilo članove BK Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri da i u novoj sezoni nastave s osvajanjem odličja. Tako je Matija Trstenjak postao državni prvak u kategoriji dječaka do 13 godina. Vrlo blizu naslova državnog prvaka bili su Lovro Posel i Timotej Kocen, koji su se nakon utrke ipak morali zadovoljiti drugim mjestima u kategorijama dječaka do 14 i do 15 godina.

Lovro Posel, srebrni

U kategoriji djevojčica početnica nastupila je Ida Trstenjak i osvojila treće mjesto, odnosno brončanu medalju. Vrlo blizu medalje bio je i Stjepan Hunjak, koji nažalost, zbog probušene gume ipak nije uspio završiti utrku. Osim navedenih osvajača medalja, na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu nastupili su još Nikola Vinko, koji je u kategoriji do 15 godina utrku završio na 12 mjestu, te Eric Taradi koji je osvojio 13 mjesto u kategoriji kadeta.

Timotej Kocen, srebrni

Ova utrka samo je uvod u glavne pripreme uoči natjecateljske sezone, te može poslužiti kao najava novih dobrih rezultata naših članova pod vodstvom trenera Maria Severa. Naposljetku, zahvaljujemo Općini Sv. Martin na Muri i DVD-u Sveti Martin na Muri, kao i LifeClass Termama Sveti Martin, što su nam omogućili odlazak i sudjelovanje na utrci u Šibeniku. Ujedno pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad Škole biciklizma te da nam se pridruže utorkom i četvrtkom na treninzima u dvorani Toplica Sveti Martin.

(BK Mura Avantura,Foto: Predrag Trstenjak)

ekipa s trenerom