Sveta Marija: Vrijedna donacija Šahovskog kluba Osnovnoj školi

Šahovski klub Sveta Marija-Donji Mihaljevec nastavlja sa svojim aktivnostimau cilju popularizacije šaha. Nakon što je u 8. mjesecu u Donjem Mihaljevcu organizirao šahovski turnir “Oluja”, kojem je prisustvovalo više od 70 natjecatelja i kao takav je bio među najvećim turnirima u Republici Hrvatskoj, Šahovski klub pripremio je i vrijednu donaciju Osnovnoj Školi Sveta Marija, odnosno grupi Izvannastavne aktivnosti – šah.

Ovdje valja napomenuti da je upravo Šahovski klub bio inicijator uvođenja škole šaha u Osnovnu školu Sveta Marija. Donaciju koja se sastoji od 10 šahovskih garnitura i 6 digitalnih šahovskih satova, u vrijednosti od 4.690 kuna, ravnateljici škole Gordani Šavora Peter i voditeljici Izvannastavne aktivnosti – šah Ivani Lukša Peranec uručili su predstavnici Šahovskog kluba, predsjednik Danijel Kralj i Željko Pavlic.

Tom prilikom održan je i prigodni šahovski turnir pohađatelja Izvannastavne aktivnosti – šah, u kojem je 1. Mjesto osvojio Dominik Horvat, 2. Antonio Kvakan a 3. Leon Orehovec. U turniru su učetvovali još i Fran Fundak, Ema Peter i Jakov Gašparić. Svi učesnici turnira nagrađeni su i medaljama koje je dononirala tvrtka obitelji Kvakan “Drvostil”.

Željko Pavlic