Sven Strahija i Nikola Topličanec brončani na prvenstvu Europe

Još jednu nevjerojatnu sportsku priču ispisali su članovi Karate kluba Globus. Klub iz Čakovca i Male Subotice ima čak dva osvajača medalje na Europskom prvenstvu. Prag je proteklog vikenda (18. i 19. lipnja) ugostio najbolje europske karatiste na prvenstvu Starog kontinenta na kojem je sudjelovalo 1.065 natjecatelja iz 48 europskih država.

U češkoj prijestolnici natjecalo se i petero Globusovaca koji su bili dio nacionalne reprezentacije: Aida Trstenjak, Sven Strahija, Josip Slukić, Nikola i Kristian Topličanec. Dvojica od njih, Sven Strahija i Nikola Topličanec uzeli su medalje. Sven Strahija je u Prag došao kao najbolji sa svjetske kadetske ljestvice u kategoriji do 70 kilograma. Iako je u kvalifikacijama izgubio od predstavnika Njemačke kroz repasaž, pobjedama protiv predstavnika Kosava i BIH, dolazi u borbu za medalju gdje sigurnim nastupom pobjeđuje predstavnika Turske.

Sličan scenarij imao je i Nikola Topličanec kod juniora do 55 kilograma koji je također kroz repasaž stigao do borbe za medalju u kojoj je nadvisio predstavnika Italije. Aida Trstenjak, Josip Slukić i Kristian Topličanec ovaj put su nažalost zaustavljeni u kvalifikacijama na putu do medalje. S našim natjecateljima je bio i klupski trener Dejan Slukić, a posebna zahvala ide i treneru reprezentacije, našem Međimurcu, Kristijanu Lesjaku koji se maksimalno angažirao za naše mlade karatiste i službeno ih vodio u mečevima. Vodstvo kluba za danas (ponedjeljak 20. lipnja u 19:00) priprema i svečani doček za osvajače medalja u klupskoj dvorani u Maloj Subotici.

Tomica Jakopec