Sven Strahija dvostruki prvak Hrvatske, još 7 srebra i 4 bronce za KK Globus

Proteklog je vikenda u Zagrebu održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21) koje je okupilo 331 natjecatelja iz 60 klubova. Izvanredne rezultate ostvarili su članovi Karate kluba Globus Čakovec-Mala Subotica osvojivši ukupno 13 medalja.

Sven Strahija postao je dvostruki prvak Hrvatske, i to u svojoj kategoriji juniora -76 kg i u starijoj kategoriji mlađih seniora (U21) -75 kg. Sven je prije samo tjedan dana napunio 17 godina, čime je kao godinu dana mlađi natjecatelj stekao pravo nastupa i u starijem uzrastu mlađih seniora (18-21 godina). Osvojivši zlato u mlađim seniorima sa samo 17 godina postigao je zapažen i rijetko viđen uspjeh.

Na tatamiju u Sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija Šibica) sjajan uspjeh u dvije kategorije ostvario je i Ervin Šoltić. On je uz drugo mjesto u svojoj kategoriji kadeta +70 kg osvojio i srebro u starijem uzrastu juniora, gdje se u finalu susreo sa starijim klupskim kolegom Svenom.

Uz njega, viceprvaci Hrvatske postali su još Petar Slukić (kadeti -70 kg), David Bermanec (kadeti -63 kg), Paulina Magdalenić (kadetkinje -61 kg), Leona Gulija (U21 -68 kg) i Ana Filipović (U21 +68 kg).

Brončane medalje osvojili su Marin Vuđan (kadeti -57 kg), Tino Panić (kadeti -52 kg), Aida Trstenjak (juniorke -48 kg) i Nikola Topličanec (U21 -60 kg).

U jakoj konkurenciji nastupili su još Josip Slukić i Kristian Topličanec, ali uz nedostatak sportske sreće nisu uspjeli doći do plasmana. Laura Strahija nažalost nije nastupila zbog bolesti.

Ovo Prvenstvo Hrvatske je ujedno bilo prvi od četiri izborna turnira za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu ove godine, pa su Globusovci osvojili i vrijedne bodove.

Natjecatelje su vodili treneri Dejan Slukić, Filip Novak i Kristian Topličanec.

KK Globus