Sudionici prve Međunarodne regate Mura-Drava-Dunav stigli u Mursko Središće

U srijedu, 17. srpnja 2024. godine, Grad Mursko Središće ugostio je sudionike prve Međunarodne regate Mura-Drava-Dunav. Naime, u poslijepodnevnim satima rijekom Murom je u Mursko Središće, odnosno na igralište nogometnog kluba „Rudar“, pristiglo više od osamdesetak sudionika iz Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Tako je, ovog puta, prostor uz nogometno igralište poslužio kao mjesto za postavljanje kampa i privremeni smještaj učesnika i učesnica spomenute regate.

Organizator regate za hrvatski dio je Kajak kanu klub „Aljmaš“ u sklopu kojeg djeluje organizacijski odbor „TID Hrvatska“ kao dio međunarodnog organizacijskog odbora TID-a. Budući da je jedan od suorganizatora regate i Kajak-kanu klub „Mura“ iz Murskog Središća, pristigle je pozdravio predsjednik Kajak-kanu kluba „Mura“ Luka Bahun. Između ostalog, istaknuo je važnost međunarodne suradnje i umrežavanja pri organizaciji događaja kao što je ovaj, a koji uvelike doprinose osvješćivanju šire javnosti o važnosti rijeka, kao i neophodnosti njihove zaštite.

Okupljenima se ispred domaćina, Grada Mursko Središće, obratio i gradonačelnik Dražen Srpak. Izrazio je zadovoljstvo što je Grad Mursko Središće imao priliku ugostiti sudionike iz različitih europskih zemalja, koji sudjelujući na ovome događaju doprinose popularizaciji ovog tipa sportskih aktivnosti te im poželio mirnu plovidbu čitavim tokom regate. Osim gradonačelnika, sudionicima su nekoliko riječi uputili i predstavnici regate Ivica Ranogajec i Andi Woelinger.

Nakon toga uslijedio je kratak kulturno-umjetnički program, gdje su se okupljenima svojim izvedbama predstavili: Tessa Hrženjak, učenica III. razreda Osnovne škole Mursko Središće, koju je pripremala njezina učiteljica Zvjezdana Balent te Leona Balent kao vokalistica i Nenad Srpak na gitari. Na samom kraju, uslijedilo je druženje prisutnih sudionika uz večeru.

(GMS, foto: GMS, Rajko Bogdan)