SUCI U VIRJU OSAKATILI RUDAR

NK PODRAVAC – NK RUDAR  1:0

Snimatelj: Elio Potočnik

 

S obzirom da zbog drugih obaveza nismo mogli prisustvovati utakmici za kratka izvješća zamolili smo službene predstavnike kluba tajnika Liklin Smiljana te trenera Antona Sršu.

Liklin Smiljan:  Odigrana je jedan prava čvrsta prvenstvena utakmica dvaju manje više ravnopravnih protivnika, gdje je u početku igra bila sasvim ravnopravna da  bi

zatim domaćin preuzeo laganu inicijativu te pokušavao stvoriti neku izravniju priliku.

 U 37. minuti  Podravac dolazi u vodstvo kada igrač domaće momčadi izlazi sam pred vratara Rajfa i dovodi ih u vodstvo 1:0. Treba istaći da je Mario zamalo branio taj udarac, ali nije bilo sreće.

Mi uzvraćamo šansom Šoltić D. no lopta pogađa prečku te nam još jednom u ovom prvenstvu sreća okreće leđa.

Posebno sam razočaran suđenjem na današnjoj utakmici jer dobili smo čak 6 žutih kartona od kojih dva za prigovor. U drugom poluvremenu počinje sudački šou do kraja, pa sam u razmišljanju da podnesemo prigovor  na takvo suđenje. No još ćemo vidjeti što dalje.

Imali smo inicijativu u nastavku, ali nismo bili dovoljno koncentrirani da izjednačimo. Još bih htio istaknuti da je bilo očito da su domaći dobro prostudirali našu igru i zatvorili nam najopasnijeg igrača u kontri Novak F. tako da se trener opravdano odlučio na izmjenu. Igračima nemamo što zamjeriti. Borili su se, dali sve od sebe, ali danas nismo bili ti  kojima je suđeno da postignu dobar rezultat.

I trener Srša je očito bio razočaran razvojem događaja  na terenu te je tek iz drugog pokušaja pristao dati nam izjavu:

Prava prvenstvena utakmica  gdje domaćin iskoristi ono što mu je sudac dozvolio, dok mi svoje šanse nismo. Solidni smo bili u fazi odbrane, ali prema naprijed bili smo lošiji. Ako u gostima želimo nešto postići moramo postizati golove. O suđenju ne bih previše govorio, gol su nam zabili tek nakon prekršaja na našem igraču. Imali smo u drugom poluvremenu dva zicera koje nismo nismo iskoristili. Sve čestitke našim igračima  na velikoj i požrtvovnoj igri. Danas je više faktora bilo protiv nas. Jedan je sreća ,a  koji je drugi zaključite sami na osnovu ovih izjava. Što reći više, idemo dalje, čeka nas u subotu Bjelovar, gdje ćemo pokušati ispraviti ovo što nam se danas dogodilo.

Nismo bili na utakmici, no iz izjava je očito da je suđenje bilo loše, te je šteta da se takvi suci kompromitiraju na taj način. Ako to veli gosp. Liklin, osoba koja je uvijek na strani sudaca, ne znamo samo kome to u toj ligi treba i to na njenom samom početku.

 

 

                                                                       Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić