ŠTRUKOVEC OBILJEŽAVA 40 GODINA SVOJEG HAJDUKA

Lijepu obljetnicu obilježava  NK “Hajduk” Štrukovec. 40 godina je kako se u ovom selu  službeno zakotrljalo lopta i otkad su se uključili u aktivni međimurski nogometni život. Bilo je tu lijepih i manje lijepih trenutaka , ali se najviše pamti užitak i sreća koju klub donosi mještanima svoga sela. Klub se trenutno takmiči  u 2.ŽML- zapad i sezonu je završio na sredini tablice te i tako nakon nove reorganizacije  ostaje član istog razreda.

Stjepan Jurović predsjednik kluba ukratko nam je izložio plan proslave svečanog obilježavanja godišnjice. Sama proslava traje tri dana i to 20. , 21.  i 22.06 . 2014  godine.

Sve započinje malonogometnim noćnim turnirom 20.06. u 19 sati . Kotizacija za turnir iznosi 400,00 kn a prijave se mogu dati na brojeve mobitela:

Stjepan Jurović        091 5058782

Stjepan Debelec       099  3791119

Ignac Debelec           091  5120003

 

21.06.u 14 sati nastavlja se i završava turnir, a cijeli dan traje centralna svečanost uz pečenje vola , a prigodni program i podjela zahvalnica planira se oko 17 sati. Nakon službenog dijela sve prisutne očekuje fešta do ranojutarnjih sati.

22.06.2014 godine sa početkom u 18 sati odigrati će se utakmica između  Hajduka i Selekcije Grada M. Središće.

 

Izvršni odbor NK “Hajduk” Štrukovec poziva sve ljubitelja sporta i  simpatizere kluba da svojim prisustvom uveličaju ovu njihovu lijepu obljetnicu.

 

                                                                                                        (Z. Rihtarec)

 

NK „Hajduk“ Štrukovec osnovan je 1974. godine, gdje su se udružile snage entuzijast i zaljubljenika nogometa iz sela Štrukovca i Merhatovca. Prvi predsjednik bio je Mesarić Stjepan iz Merhatovca. Zbog nemogućnosti gradnje igrališta unutar sela Štrukovec ono je napravljeno na gmajni van sela, između Vratišinca i Štrukoveca. Osim golova nije bilo nikakve druge infrastrukture pa su se igrači morali presvlačiti pod golim nebom, što naravno nije smetalo ženskom dijelu publike. Obližnji kanal služio je za brzo pranje nakon utakmica.

Nakon desetak godina napravljeno je novo igralište iza starog štrukovskog majura, bivše područne škole,a u podnožju brega na kojem je crkva Majke Božje Karmelske. Na tom mjestu nalazio se potok, koji je tuda meandrirao, i mnoštvo vrba, joha i potočne vegetacije. Potok je preusmjeren te je do danas zadržao takav tok. Svlačionice su se nalazile u starom zapuštenom majuru, time je onogućen bolji standard igrača. Zgrada majura bila je stara i dotrajala, ali se nije smjela dograđivati i mijenjati zbog povijesnog i kulturnog značaja i vrijednosti. Devedesetih godina odlučeno je da se krene u izgradnju svlačionica. Svlačionice su se gradile dobrovoljnim radom, prilogom i sponzorima. Malo po malo zgrada svlačionica dobiva današnji izgled.

Nakon skoro trideset godina klub uspješnom igrom i duhom zajedništva uspijeva prevladati prepreku treće županijske lige te ulazi u drugu. Nakon jedne sezone opet pada u treću ligu. Da nisu slučajno upali u drugu ligu pokazuju uskoro. Nakon napete borbe za čelnu poziciju u trećoj ligi opet postaju prvaci te nastavljaju s dobrom igrom i u višoj, drugoj ligi. Trenutno igraju u drugoj Županijskoj ligi zapad.

Osim Štrukovčana i Merhatovčana ekipu NK „Hajduk“ Štrukovec čine i igrači iz okolnih sela. Ekipa dolazi u drugu županijsku ligu pod vodstvom Goričanec Roberta (Merhatovec), a dobro vođenje nastavlja Rob Darko (Mursko Središće).

 

                                                                                               Nikola sakač, prof