Streljačko društvo „Mihovil“ Čakovec nastupilo u Osijeku na prvenstvu Hrvatske

 U subotu i nedjelju 16. i 17. rujna 2023. godine na streljani Pampas u Osijeku održano je Prvenstvo Hrvatske u streljačkim disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra. Streljačko društvo „Mihovil“ Čakovec nastupilo je sa 11 svojih strijelaca koji su na županijskim prvenstvima ostvarili pravo na nastup na državnom prvenstvu.

U subotu 16. rujna 2023. godine pucale su se zasebne discipline pištolja i revolvera. Iz pištolja su članovi SD Mihovila pucali solidno u jakoj konkurenciji te je ekipa (Vjeran Horvat, Zoran Horvat i Deni Polanec) zauzela 9. mjesto od 20 ekipa. Nakon toga su pucali iz revolvera gdje je ekipa (Zoran Horvat, Vedran Biševac, Grošanić Antun) zauzela 11. mjesto od 20 ekipa. Najveći i nezapamćeni uspjeh postigao je Zoran Horvat koji je u pojedinačnoj konkurenciji iz revolvera u regularnom dijelu ispucao 190 krugova isto kao i Zlatko Vrdoljak iz Streljačkog kluba Las iz Zagreba. Slijedilo je finalno raspucavanje brzog dijela gađanja gdje je Zoran Horvat pomeo konkurenciji ispucavši neviđenih 50 krugova („pet cenera“) i opravdano zauzeo 1. mjesto te ovim rezultatom stekao najviše streljačko zvanje „nacionalni majstor strijelac“.

U nedjelju 17. rujna 2023. godine pucala se objedinjena disciplina pištolja i revolvera gdje je ekipa SD Mihovil (Zoran Horvat, Antun Ladić, Vedran Biševac) zauzela visoko 5. mjesto od 19 ekipa, dok su ostali strijelci solidno ispucali ocjenske serije. Napredak strijelaca iz SD Mihovil primjećuje se iz godine u godinu ostvarenim rezultatima na državnim prvenstvima gdje se svake godine ljestvica rezultata podiže, što je rezultat ustrajnog rada i treninga. Na državnom prvenstvu u disciplinama pištolja i revolvera u prosjeku nastupa oko 120 najboljih strijelaca iz države što zasigurno uzdiže rezultat koji je Zoran ostvario u revolveru.

Iz Međimurja su još nastupili i strijelci iz Streljačkih klubova „Alzas“ iz Čakovca i „Sloboda“ iz Mihovljana koji su također solidno ispucali na metu.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju u našem radu te se obvezujemo slijedeće godine ljestvicu rezultata postaviti još malo više.

Predsjednik SD Mihovil

Vjeran Horvat