STRELJAČKI KLUB SELNICA USPJEŠNO ORGANIZIRAO TURNIR U GAĐANJU ZRAČNOM PUŠKOM

Streljački klub “Selnica” održao je 03.09.2016. godine turnir u gađanju zračnom  puškom pod nazivom ,Selnica 2016″. Turnir se održao u prostorima stare škole u Selnici.

U prijepodnevnom dijelu programa okušali su se strijelci pojedinačno i to umirovljenici iz Murskog Središća, Vratišinca i Selnice. Najbolji skor i prvo mjesto sa rezultatom od 169 krugova osvojio je Ivan Novak, drugi je bio Ivan Šantl sa 153 krugova, a treći Ter Josip sa 152 krugova, svi iz M. Središća.

Strijelci umirovljenici nagrađeni su medaljama i u veselom tonu uz piće i grah nastavili druženje.

02

U popodnevnom dijelu od 13 sati učestvovalo je 9 streljačkih klubova i to:

 1. 1. Strahoninec muški
  2. Strahoninec žene
  3. Mihovljan
  4. Brezje
  5. Mačkovec
  6. Gornji Mihaljevec
  7. Mihovil Čakovec
  8. Selnica 1
  9. Selnica 2

Ukupno 29 strijelaca

01

 
Također je bila i posebna disciplina, pucanje na vjevericu u kojoj su se strijelci pojedinačno mogli okušati cijeli dan.

Ostvareni su slijedeći rezultati:

 
EKIPNO – MUŠKI

 1. 1. Mihovljan      544 kruga
  2. Brezje            540
  3. Mačkovec      528

POJEDINČNO MUSKI

 1. 1. KOLAC MARKO     188 kruga
  2. VARGA SANIMIR    185
  3. KOLAC GORAN        182

POJEDINAČNO ŽENE

 1. 1. VRANČIĆ  LARA     184 kruga
  2. KRALJ LARA           180
  3. TURK ANAMARIJA   176

VJEVERICA

 1. 1. HAJDINJAK DRAŽEN
  2. KOŠIR MIRKO
  3. VRANČIĆ ANĐELKO
 2. U popodnevnim satima pridružio nam se i načelnik Općine Ervin Vičević sa suprugom i time uveličao naše prvo druženje sa gostima iz drugih klubova. Načelnika smo zamolili da zajedno sa predsjednikom kluba Ivicom Zadravcom podjeli pehare, medalje i zahvalnice što je on sa veseljem prihvatio. Druženje je nastavljeno do 19 sati.
 1. Očekivali smo i publiku na turniru i veći interes mještana za ovaj sport, i nadamo se da će ubuduće posjet i podrška biti veći. Mi smo mladi novoosnovani klub pa to pripisujemo i tome da mještani ni ne znaju za naše postojanje. Još jedanput se zahvaljujemo na dolasku svim učesnicima na turniru, nacelniku Opcine Selnica i donatorima.

 1. Ovim putem koristimo priliku da pozovemo sve zainteresirane za streljaštvo da nam se pridruže i postanu naši članovi,  a najboljim strijelcima čestitamo i dalje želimo dobre rezultate , dobro oko i mirnu ruku.

 1. Marina Šoštarić, Streljački klub “Selnica”