Stolni tenis: 1. HL Istok – u derbiju prvenstva čakovečki MSTC poražen od petrinjske Mladosti

U dvorani  III Osnovne škole u Čakovcu protekli vikend sastale su se dvije neporažene ekipe u sklopu 7. kola Prve stolnoteniske lige Istok za muške, domaći MSTC i Mladost iz Petrinje.

Prije toga Mladost je prijepodne odigrala još jedan susret u Čakovcu i bez problema dobila domaću ekipu Putijane 0:4.

Zahtjevniji meč imali su popodne, u kojem je domaći MSTC dobro počeo i dva puta vodio. U prvoj igri  u neizvjesnom susretu domaći igrač Jakov Jakelić tijesnom pobjedom 3:2 protiv Alena Anušića doveo je svoju ekipu u vodstvo.

Gosti izjednačuju uvjerljivom 0:3 pobjedom njihovog najboljeg igrača Marka Majstorovića nad Filipom Godinom. U trećem susretu domaćin ponovo dolazi u vodstvo također sigurnom i uvjerljivom pobjedom Karla Jambora 3:0 protiv starog iskusnog lisca Milana Kneževića.

Meč se prelomio u igri parova koji je domaći par Jambor-Panić nakon vodstva 1:0 i 2:1 izgubio 2:3 od Majstorovića i Anušića i gosti poravnavaju ukupni rezultat na 2:2. Poslije toga  ipak je došla do izražaja veća kvaliteta iskusnijih gostiju kada u petoj i šestoj igri Majstorović i Anušić sa dvije pobjede osiguravaju Mladosti ukupnu pobjedu 2:4.

Tako se Petrinjci trijumfalno vraćaju iz Čakovca s dvije pobjede s kojima čvrsto drže vrh tablice bez poraza, dok je čakovečki MSTC je odmah do njih sa jednim porazom.

U slijedećem kolu koje se igra za četrnaest dana, 2. prosinca, stolnotenisači MSTC-a imaju dva međimurska sraza , prijepodnevni kada gostuju kod KOS-Kotoribe , a poslijepodne im je domaćin ekipa Mihovljana.

(Miljenko Dovečer, foto M.D.)