Stjepan Hunjak i Marko Žnidarić državni prvaci

Na Banovom brdu kraj Osijeka u nedjelju, 21. 07.2019.g. održano je državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, točnije u disciplini Cross country olimpic (XCO).XCO je disciplina u brdskom biciklizmu gdje se vozači natječu na kružnoj stazi uređenoj po šumskim puteljcima i zahtjevnom terenu sa poprilično puno uspona, te tehnički zahtjevnim spustevima. Na državnom prvenstvu nastupilo je osmero članova Biciklističkog kluba „Mura avantura“ iz Svetog Martina na Muri.

Na odlično pripremljenoj stazi i besprjekornoj organizaciji kluba domaćina, BK Osijek 2010, te po iznimno vrućem vremenu, najbolje su se snašli Stjepan Hunjak, koji je pobijedio u konkurenciji juniora, te Marko Žnidarić – Deda pobijedivši u kategoriji Veterana A. Obadvojica su se tako okitili naslovima državnih prvaka u svojim kategorijama.

U konkurenciji kadeta Mihael Krobot osvojio je brončano odličje, dok je Matija Trstenjak utrku završio na 5. mjestu. U kategoriji djevojčica do 14 godina Ana Hunjak, Stjepanova mlađa sestra, također je osvojila brončano odličje. U kategoriji kadetkinja nastupila je Ida Trstenjak, ali zbog tehničkih problema sa biciklom, nažalost nije uspjela završiti utrku, iako se krug prije kraja nalazila na poziciji za brončano odličje. U kategoriji sport Božidar Mavrin  utrku je završio na 4. mjestu. U najjačoj kategoriji Elite, Patrik Antolašić  završio je na 10. mjestu.

Nakon državnog prvenstva slijedi pauza od mjesec dana, nakon čega će slijediti još po dvije utrke kupa hrvatske u diciplinama XCO I XCM.Stanke neće biti za Stjepana, koji već idući vikend nastupa na Europskom prvenstvu u Brnu, Češka, gdje će braniti boje Hrvatske.

Ostali biciklisti Mure avanture naredno će razdoblje iskoristiti za treninge, kako bi u preostalim utrkama postigli što bolje rezultate. Fokus će biti na preostale dvije utrke u disciplini XCO, koje će se održati u Otoku dalmatinskom kod Sinja, te u Bolu na otoku Braču. Upravo u toj disciplini BK Mura avantura se nalazi na prvom mjestu u ukupnom poretku, te se nadamo da će momci i djevojke iz Mure avanture na tim utrkama postići što bolje rezultate , kako bi zadržali vodeću poziciju, te se nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta okrunili titulom najboljeg MTB kluba u Hrvatskoj.

(BK Mura Avantura)