Središćanski vatrogasci obiteljski bodrili Vatrene u pobjedi protiv favoriziranog Brazila i plasmana u polufinale!

Članovi DVD-a Mursko Središće pokazali su svoje jedinstvo i u praćenju Svjetskog prvenstva u nogometu pa su svaku utakmicu Vatrenih gledali zajedno sa svojim obiteljima u Vatrogasnom domu na velikom ekranu.

Kako nam je rekao zapovjednik Rajko Bogdan inače i član JVP Čakovec ova zamisao svidjela se svima pa su ju bez problema realizirali.

„Oko ovoga smo se odmah složili, nabavili veliko platno i svaku utakmicu hrvatske reprezentacije pratili i navijali u našem Domu zajedno s našim obiteljima. Razne grickalice i piće kupovali smo sami pa za DVD nije bilo nikakvog troška“ pojasnio je Rajko.

No ipak, današnja utakmica polufinala s Brazilom bila je nešto posebno. Pošto je utakmica završila bez golova, drama se nastavila u produžecima u kojima je prvo Neimar postigao zgoditak u prvom produžetku, da bi Petković poravnao rezultat u drugom produžetku.

Pošto su i produžeci završili nerješeno prišlo se izvođenju jedanaesteraca u kojima se opet istaknuo fenomenalni Livaković i donio Hrvatskoj pobjedu koja je odjeknula u cijelom svijetu, a Vatrenima osigurala prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

Vatrogasni dom, jasno, nakon završetka utakmice, eksplodirao je.

(R. Tomanić, foto: Rajko Bogdan)