SREDIŠĆANSKE PUCE NAJBOLJE U HRVATSKOJ – U KNINU OSVOJILE PRVO MJESTO

 PO 9. PUTA NEDOSTIŽNE- OSVOJENO 1. MJESTO NA  HFSR ŽENA U KNINU

          Protekle subote 08.11.2014. godine održan je Hrvatski festival sportske rekreacije žena u Kninu, pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva znanja, obrazovanja i športa, Šibensko Kninske županije, Grada Knina i Općine Kijevo.

           Ovo je bio 10. jubilarni Festival  sportske rekreacije žena na koji dolaze Udruge sportske rekreacije iz  cijele Hrvatske. Na Festival se ove godine prijavilo 30 . ekipa i to: USR Lepoglavska Ves, DŠR Općin Murter – Kornati, DŠR Parejda Delnice, ŠRD Radonić -Živković iz Splina, DŠR “Sport za sve” Knin, DŠR Biškupečka Poljana , DŠR Salinovec, DŠR Forca – Šibenik, USR “TOP-SPORT”- Vukovar, DŠR Oklaj, DŠR Lančić Knapić – Ivanec, DŠR ” Sport za sve” Osijek, Udruga žena sportske rekreacije Otočac, Udruga žena Novi Marof, DŠR “RELAKS”  iz Zadra s 4 ekipe- Bili brig, Stanovi, Brodarica i Ravnice, DŠR Pešćenica, Maksimir -Remete, DSR centar Zagreb, DŠR Benkovac, Old Time klub Biciklin – Koprivnica , DŠR “Sport za sve” Novi Retkovec, Maksimir – Dobri dol.

          Iz Međimurja je Festivalu prisustvovalo pet ekipa i to: USR “Sport za sve ” Mačkovec, USR “Sport za sve” Mala Subotica , USR  ” Sport za sve ” Mursko Središće, Udruge žena  Strahoninec i USR “Sport za sve” Šenkovec. One su odlazak u Knin izborile plasmanom na Međimurskom festivalu sportske rekreacije. 

          Ekipe su se takmičile u 6 disciplina i to : pikado, viseća kuglana , nabacivanje kolutova, vođenje nogometne lopte, bacanje loptice u koš i nošenje jajeta u žlici.

Naša ekipu predstavljale su : Brodar Natalija, Liklin Suzana, Frančić Danica, Kozar Biserka, Rajf Marina, Trstenjak Nadica, Trupković Verica, Krklec Darinka, Trstenjak Jambrešić Sanja i Brodar Irma.

          Naša ekipa osvojila je 1. mjesto u disciplini bacanje loptice u koš, te 2. mjesto u vođenju nogometne  lopte. U ostalim disciplinama imale smo vrlo visok plasman te je  zbrajanjem bodova  osvojila sveukupno 1. mjesto . Na osvajanje 1. mjesta ove smo godine osobito ponosne , pošto je konkurencija iz godine u godinu sve jača i prijavljuje se sve više mlađih  ekipa. Međutim iskustvo naše ekipe daje nam  prednost , a nadamo se da će to iskustvo poprimiti i naša  mlađa ekipa iz novo formirane  grupe, te nam mlađe ekipe iz drugih Udruga neće predstavljati konkurenciju. Članice ekipe dale su sve od sebe kako bi plasman bio što bolji što svejdoči i učestvovanje Marine koja je prije nekoliko tjedana operirala koljeno a ipak učestvovala na takmičenju.

          Najveća konkurencija  na ovom festivalu ipak su nam bile naše međimurke koje su također u svim disciplinama bile jako dobre . Tako je Mala Subotica osvojila 2. mjesto s 5 bodova manje od nas . 3 . mjesto pripalo je ekipi iz Delnica . Jako dobar  plasman imale su i  ekipe iz Mačkovca, Šenkovca  i Strahoninca.

          Potporu svim ekipama iz Međimurskog saveza sportske rekreacije davali su : Danica Korunić – predsjednica Saveza,  Marijan Vugrinčić- tajnik Saveza, Valentin Šipuš –  novinarski dopisnikza Savez i Anica Varga – predsjednica Aktiva voditelja Saveza.  Mirjana Ferlin – članica USR “Sport za sve” iz Sv. Juraja na bregu i naravno šofer Pero Žerjav koji se pobrinuo da udobno i sigurno stignemo   u Knin.

Našoj ekipi, naravno da je najviše potpore išlo od strane Anice i Peroja koji su ekipu podržavali u svakoj igri.

          Proglašenje pobjednika održano je u Restoranu “Ivan” u Kninu, gdje su se sve ekipe družile uz ples i pjesmu.

          Drugi dan ekipe iz Međimurja provele su zajedno razgledavanjem grada Knina,  slapa “Krčić” te uspinjanjem na Kninsku tvrđavu . U razgledavanje nas je vodio domaćin Dragan Lujanović – predsjednik Saveza sportske rekreacije Šibensko – Kninske  županijekojemu  zahvaljujemo na gostoprimstvu i ugodno provedenom vikendu.

          Sve ekipe vratile su se u Međimurje  zadovoljne, u vedrom raspoloženju koje nas je pratilo tokom cijelog putovanja. Bilo je tu   obilje smijeha, pjesme , plesa  i slavlja  u toku ova dva dana koje smo provele zajedno .

           Naša ekipa vratila se puna dojmova, zadovoljna rezultatima …. a slavlje je započela već samim dolaskom u Mursko Središće na prvom autobusnom stajalištu , zatim  u kafiću “ART” , a nastavila u utorak sa ostalim članicama Udruge koje su u mislima podržavale našu ekipu.

          Ovim putem zahvaljujemo se  gradonačelniku  g. Srpak Draženu na donaciji iz proračuna grada,  te g. Rajf Zlatku direktoru firme  “TE-PRO”  d.o.o. na sponzoriranju majica u kojima smo nastupale.  

                                                         Tajnica Udruge: Anica Varga