Središćanske mažoretkinje odlaze na 22. Državno prvenstvo u Solin

U Solinu će se od 27. do 29. travnja 2018. godine u održati 22. Državno prvenstvo u mažoret plesu. Na ovom velikom plesno-sportskom natjecanju sudjelovati će mažoretkinje i mažoreti iz 20-ak gradova i općina Hrvatske. Udruga Mažoretkinja Murskog Središća u Solin putuje s 54 svojih djevojčica, djevojaka i dječakom, koji su u proteklih pola godine marljivo i vrijedno uvježbali ukupno 7 koreografija u raznim dobnim i natjecateljskim kategorijama.

Solo s rekvizitima kadeti i senori, kategoriji tradcionalni mažoret ples minime mlađe i mlađi juniori, kategoriji pomponi i kategoriji grupa sa rekvizitima. Samo natjecanje odvijat će se u gradskoj sportskoj dvorani na Bilankuši, a svečano će otvaranje biti upriličeno postrojavanjem svih timova u svečanim odorama i sa zastavama gradova i općina iz kojih dolaze.

Odlazak na ovogodišnje Državno prvenstvo u Solin kruna je naših dugomjesečnih priprema, marljivog vježbanja i odricanja u mnogočemu, kako bi svoj rad i trud, te dio Hrvatske iz kojeg dolazimo predstavili na što bolji i ljepši način. Ove su godine naše natjecateljice s voditeljicama Larom Podgorelec, Lucijom Mutvar Bedić i Patricijom Jambrošić pripremile i koreografije u kategorijama u kojima se po prvi puta natječemo, a još veći izazov ovogodišnjeg 22. Državnog prvenstva je reorganizacija skupina i prelazak skupina u starije dobne kategorije.

Velika zahvala ide svima onima koji nas do ostvarenja zacrtanih ciljeva i želja prate, podupiru na bilo koji način  i samim time vjeruju u nas.

(Lara Podgorelec, foto: arhiva mažoretkinja)