SREDIŠĆANAC BORIS RADIKOVIĆ NOGOMETNI JE ABRAHAM – TRENER I AKTIVNI IGRAČ U PEDESETOJ

Našeg sugrađanina Borisa Radikovića poznaje cijeli grad, ali i dobar dio Međimurja i Pomurja. Gotovo svakodnevno možemo ga vidjeti na gradskom placu gdje kao vlasnik male pokretne trgovine prodaje cipele, papuče, tenisice, čizme, majice, trenirke … Boris je inače i poznati nogometni trener, a raritet je što još uvijek aktivno igra za klub kojeg trenira, Budućnost iz Miklavca, iako se nalazi u pedesetoj godini života.

Tako je i ove nedjelje pridonio uvjerljivoj pobjedi svog kluba od 6:0 protiv ekipe Jadrana iz Štefanca, nastupivši zadnjih 20 minuta. Cilj mu je da Budućnost uvede u viši rang natjecanja i što se toga tiče na dobrom je putu. Ispred drugoplasiranog na ljestvici „bježi“ 5 bodova, što će popularni Boro znati iskoristiti i prvenstvo mirno privesti kraju kao pobjednik 3. Međimurske lige – istok.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća Boris je igrao u najboljim međimurskim klubovima koji su se tada takmičili u vrlo jakoj 3. ligi ( Viko Omladinac Novo Selo Rok, MTČ-Sloga Čakovec), a karijeru ja započeo u Rudaru iz Murskog Središća, gdje je već sa 17 godina nastupao za seniorsku ekipu. Bio je neuhvatljivo desno krilo, a kao srednjoškolac neprikosnoveni prvak u krosu ostavljajući iza sebe neke kasnije poznate atletičare. Najljepše nogometne dane,kako kaže, proveo je u Poletu iz Svetog Martina na Muri. Nastupao je i za nekoliko slovenskih klubova, a najdulje za NK Veržej koji se takmičio u 2.ligi. Igrao je za novac i u svakom prijelaznom roku tražio klub koji je nudio više.

Trenersku karijeru započeo je 2001. godine u Prekopi i vodio je mnoge međimurske klubove. Danas je ,kako smo već spomenuli, trener i igrač Budućnosti iz Miklavca, dobro organiziranog kluba na čijem je čelu Vilim Marodi.

Najveća želja bila mu je zaigrati u prvoj ligi. Pokojni susjed obećao mu je ako to ostvari, pokloniti zlatni sat, no od toga kao i sata na žalost nije bilo ništa, iako smatramo da bi Boro bio vrlo dobar prvoligaški igrač. Ponosni je otac dvojice sinova koji su krenuli njegovim stopama i također su dobri nogometaši.

 

                                                                                            (R. Tomanić)

 

LEGENDARNA RUDAROVA GENERACIJA IZ 80-tih SA MARTINOM NOVOSELCOM