SREĆKU BOGDANU – ČEČIJU URUČENA NAGRADA GRADA

Zbog nemogućnosti dolaska na Svečanu sjednicu GV M. Središća povodom dodjela Nagrada Grada, danas je u prostorijama gradonačelnika Dražena Srpaka uručena Nagrada Grada Srećku Bogdanu Čečiju za dugogodišnje nesebično promicanje sporta (nogometa) i  grada M. Središće.

O kakvom se sportašu radi ukratko ćemo podsjetiti njegovom kratkom sportskom biografijom za one koji ga se sjećaju, a i za one mlađe koji nisu toliko upoznati o njegovom  sportskom putu.

Srećko Bogdan rođen je 1957. godine u M. Središću gdje je proveo djetinjstvo kraj nogometnog igrališta Šuderka i na njemu sa 11 godina započeo svoj nogometni put. Vrlo rano je njegov talent došao do izražaja te već sa 15 godina odlazi u tadašnji čakovečki MTČ u jednu od najjačih ekipa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. No niti  tu nije završio njegov put te kao sedamnaestogodišnjak odlazi u zagrebački Dinamo gdje njegov talent dolazi do punog izražaja. Za Dinamo je odigrao 596 utakmica i dugo bio rekorder u nastupima kasnije su ga pretekli samo Marko Mlinarić i Dražen Ladić.

  1. 1985. godine odlazi u inozemstvo u njemački Karslruhe gdje ostaje punih 17 godina i postaje prava klupska legenda. O kakvom je igraču i osobi bila riječ govori i to da je kao stranac cijelo vrijeme bio kapetan momčadi, a kasnije je i utro put u tu momčad i našem poznatom reprezentativcu i selektoru Slavenu Biliću.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je dva susreta (Slovenija,Rumunjska) ,dok je za bivšu državu Jugoslaviju odigrao 14 susreta. Danas je Srećko Bogdan priznati nogometni trener momentalno na radu u Interu iz Zaprešića.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (2)

unnamed (1)