SRD “Mura” Mursko Središće kroz 2022. godinu

Planove koje smo si zadali u 2021. godini ispunili smo u cijelosti te smo tako početkom godine uredili ribičku stazu na ribnjaku Selnica i otvorili ribolov vikendom na 24 sata. Izradili smo nadstrešnicu na Selnici i postavili dječje igralište koje nam je donirala Opčina Selnica te sanirali klupe.

Radovi na potkrovlju doma također se privode kraju postavljeni su suhomontažni stropovi i zidovi te postavljena izolacija. Na Zalešću smo izgradili piknik nadstrešnicu koja će biti namijenjena građanima kod proslava rođendana ili drugih druženja. Rezultati naših natjecatelja u korak prate uspješan rad udruge, pa nam je prva  godina u 1. hr ligi prošla planirano. Dečki su osvojili vrlo dobro 9. mjesto te će se iduće godine ponovo natjecati u 1. hr ligi. Mjesta za  skromnost nema jer imamo Svijetskog prvaka u ribolovu. Naš član Mensur Rošič pojedinačni je svijetski prvak u kategoriji invalida te kao član reprezentacije ekipno svijetski prvak. Marijan Mutak sa 4. mjestom u ligi mastera također je osigurao mijesto u reprezentaciji tako da sada SRD “Mura” ima dva reprezentativca.

Naša ekipa lovila je i na kupu Hrvatske kamo odlaze samo najbolji sportski  ribolovci te je  na istom osvojila odlično 3. mjesto.

Sudjelovali smo aktivno na mnogim manifestacijama grada, organizirali druženja i takmičenja od kojih bi izdvojio posebno natjecanje bračnih parova, Mura kup, kamp Mala škola ribolova i ekologije, Šaranaški kup. Domaćini smo bili  natjecanjima svih liga Republike Hrvatske.

Ideja  nam ne fali, pokrenuli smo projekt proširenja  ŠRC “Zalešća” koji bi trebao započeti ove zime, u zimskim mjesecima planiramo počistiti i urediti puteve oko Napolitanki te urediti mrijestilište na istima.

Zahvalio bih svim članovima  na potpori Upravnom odboru na trudu i zalaganju. Posebno hvala svim sponzorima i gradu koji nas prate u stopu te nam pružaju podršku, našim sportašima na njihovim natjecanjima.

Predsjednik:

Boris Goričanec