SRD “Mura” Mursko Središće kroz 2020. godinu

    SRD  “Mura” Mursko Središće u 2020.-u godinu ušla je puna velikih planova i ciljeva, pošto je bila izborna skupština i sa novim vodstvom udruge. Jedan  od većih ciljeva bio je završetak radova na ribičkom domu te otvorenje povodom dana grada. Uz ogroman trud članova upravnog odbora i velikoj pomoći grada Mursko Središće isti smo i ostvarili pa smo povodom dana grada svečano otvorili naš dom.

Za potrebe otvorenja izrađen je i prekrasan promocijski video naših ribolovnih voda koji možete pogledati na našem novom kanalu:https://www.youtube.com/watch?v=r5yQCVJp91M , te su podijeljena priznanja zaslužnima za izgradnju doma i promicanja  ribolovnog društva.  Međutim zbog nepovoljne situacije koja se vuče kroz čitavu godinu otvorenje istog je bilo skromnog i ograničenog oblika.

Aktivni smo bili i po pitanju radnih akcija tako smo uredili mehanizacijom i šljunčanjem  pristupne puteve na Napolitankama  i šudrani Hlapičina.

Uredili smo dio sjeverne obale na ribnjaku Selnica koji planiramo iduće godine završiti, uz uređenje obale u planu je sanacija klupica i izgradnja nadstrešnice. Prijavili smo se na natječaj INA ZELENI POJAS u kojem nastojimo pridobiti sredstva za uređenje Selničkog ribnjaka. Košnje puteva, ribolovnih pozicija i okolice odrađivale su se na radnim akcijama, kao i od strane naših članova van radnih akcija po potrebi.

Ove godine naši takmičari sudjelovali su u novoj Premier ligi koja je osnovana zbog otkazivanja druge hrvatske lige u kojoj se takmičimo. U lizi veterana naš je Mensur Rošić osvojio prvo mjesto. Takmičili smo se još i u drugoj Međimurskoj ligi i po prvi puta u Feeder ligi. Nažalost od svih natjecanja koja smo redovito održavali održali smo tek društveno i sjećanje na Vukovar takmičenje a sve zbog situacije sa covid-19 virusom. Tako su redom otpale proslave praznika rada, gradski kotlić, memorijalno takmičenje Branko Vrtarić, Bračni parovi, Noćno takmičenje.

Sljedeće godine uz već tradicionalna takmičenja planiramo provesti ribolovni kamp za djecu u trajanju od 48 h, urediti platforme na ribnjaku Selnica te izgraditi nove i veće na sjevernoj obali za slobodni ribolov. Nastavljam sa uređenjem doma prema financijskim mogućnostima.

Ovim putem zahvaljujem poduzeću Sobočan d.o.o. za donaciju namještaja i izradu pregradnih zidova na sanitarijama novog doma.

Tekeli projekt inženjering d.o.o. koji nas cijelim putem podupire te nam pomaže kod provođenja radnih akcija svojom mehanizacijom, poduzeću IAF d.o.o. koje nam je izgradilo besplatno prekrasan most za Napolitanke koji smo postavili početkom 2021.

Zahvalio bih svim članovima  na potpori također novom upravnom odboru na trudu i zalaganju.  Ukoliko želite pridonijeti razvoju našeg društva idejama, prijedlozima ili pak želite sudjelovati u realizaciji projekata možete nas kontaktirati putem e-mail-a: [email protected].

U nadi za boljom 2021. godinom i prije svega ispunjenom zdravljem, uz ribički pozdrav „Bistro“, srdačno Vas pozdravljam.

Predsjednik SRD “Mura” Mursko Središće

Boris Goričanec