SRAMOTNO SUĐENJE U NEDELIŠĆU POKVARILO NOGOMETNI SPEKTAKL

                                       NEDELIŠĆE : RUDAR

                                                     2 : 1 ( 1: 0 )

 

SASTAVI:

 

NEDELIŠĆE : Košir , M.Pintarić ( 70. Vizinger ) , T. Pintarić (46.Mesarić ), N.Pintarić, Vručina (77. Marčec) B.Košir , Egri , Jagec , Nježić , Međumurac ( 90. Numanović ) ,Vuk pričuve : Novak , Marčec , Vizinger , Mesarić , Numanović  trener : Maretić Damir

 

RUDAR : M.Rajf , Levačić ( 87. Podgorelec) , Mihalic (53. Knežević) , Šprajc , Vuri , Vurušić , Šoltić , Novak (84. Čalopa ) Radiković , Berdin , M.Šoltić pričuve :R.Rajf , Šardi , Knežević , Liklin , Podgorelec , Čalopa  trener : Vincetić Goran

 

Strijelci : 1 : 0 31. Jagec , 2 : 0  50. Vručina , 2 : 1 67. Šprajc

 

Suci : Goran Žganec (Šandorovec ) Branko Martan (Čakovec ) Sukanec Dražen ( Čakovec )   delegat : Nikola Petek  (Šemovec )

 

 

gledatelja : 500

 

 Kada na utakmicu  ovoga ranga dođe 500 gledatelja to bi morao biti pravi praznik nogometa. Svi koji smo došli to smo i očekivali pa i sami akteri igrači obiju momčadi, ali to nije mislila sudačka trojka na čelu sa glavnim sucem Žgancem . Već dugo , dugo nismo vidjeli tako loše suđenje . Sudac koji nema nikakav osjećaj za igru , za procjenu prekršaja ,dosuđivanju disciplinskih mjera zaista nema što tražiti u ovakvom rangu natjecanja . Njegove prosudbe ispočetka su izazivale smijeh kod navijača obiju ekipa da bi se sve to kasnije pretvorilo u ljutnju i bijes i dobro je što je sve skupa na tribinama završilo kako je završilo.

 

Na terenu su frcale iskre od oštrih startova u čemu su se pod kraj utakmice naročito isticali domaćini. Kada je sucu start na igrača sa dvije noge i to još s leđa isto kao lagano odgurivanje u duelu isto , a kazna za takve startove žuti karton jednostavno ne znamo što reći. Povjerenik za suđenje sigurno bi trebao znati koga delegira i gdje jer  ovakvi suci sigurno ne spadaju tu.

 

 Katatrofa ako se na listu sudaca MŽNL ČK_VŽ dolazilo ne po kvaliteti nego kriterijem tko je htio onda nas ovakve stvari ne bi trebale čuditi. Jer suce barem one koji su iz Međimurja a sada tu sude  gledali smo na suđenjima mlađih kategorija  no ruku na srce ni tu nisu blistali , a niti u onim najnižim rangovima gdje ih se znalo viđati.

 

Uvjerenja smo da je ekipa Nedelišća najkvalitetnija ekipa lige i sigurni smo da ovakva dodvoravanja kakva su imali danas njima nisu potrebna. Na tribinama smo vidjeli i povjerenika lige gospodina Franića pa bi nas jako zanimalo i njegovo viđenje ove današnje sudačke lakrdije. Gledajući izvještaj delegata utakmice Petek Nikole koji je samo naveo da je utakmica organizirana prema pravilima nadamo se da će u svom dodatnom izvještaju ili kako već to rade napisati ono stvarno što se događalo na današnjoj utakmici.

 

Ali dosta sada o likovima koji si ne bi smjeli zaslužiti ni gram pažnje u budućnosti osvrnimo se malo i na sam tijek utakmice.

 

Rudar je odlično započeo utakmicu i bio apsolutni bolji protivnik  sve do 31. minute kada je jedna smiješna odluka suca promijenila tijek same utakmice. Krenimo redom . Rudar  prijeti već od samog početka udarcima u 2, 4, 14 minuti da bi u 20 M. Šoltić imao zicer , ali je glavom pucao pored vratiju. U 27 minuti D.Šoltić još jednom prijeti odličnim udarcem , ali lopta zamalo odlazi preko vratiju. Očito da se sucu Žgancu nije svidio takav tijek utakmice pa radi ono za što zna da domaćin odlično radi i izmišlja slobodan udarac za domaću ekipu na  20-tak metara , a majstor Jagec  odličnim udarcem dovodi domaćina u vodstvo od  1 :  0  u 31 . minuti utakmice.

 Rudar pokušava odmah uzvratiti , ali udarac Mihalica od stative se odbija u gol aut. Do kraja poluvremena odvijala se ravnopravna borba  te poluvremena završava vodstvom domaćina od 1:0.

 U drugo poluvrijeme domaćin ulazi puno angažiranije te nakon nekoliko pogrešaka u obrani Rudara Vručina ostaje sasvim sam te neometan povećava vodstvo na 2 : 0 .

 

To kao da je pokrenulo igrače Rudara te polako počinju pritiskati prema vratima domaćina dok su se oni orjentirali više na brze kontranapade koji  ipak nisu bili tako opasni da bi ozbiljnije ugrozili gol Rajfa. U 67.minuti golom Šprajca nakon dobro izvedenog kornera Rudar smanjuje na 2 : 1 .

 No u preostalih dvadesetak minuta Rudar nije uspio izjednačiti rezultat iako je imao nekoliko ozbiljnijih prijetnji prema golu domaćina. I kada je sudac Žganec učinio svoj najbolji potez na utakmici odsviravši kraj puno bijesa i ljutnje bilo je usmjereno od strane navijača Rudara , a svaka čast i pohvala igračima Rudara koji su dostojanstveno izdržali tu njegovu 90 minutnu torturu.

                                                               (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)