SPRING PROJEKT iz programa Erasmus+ Sport EU povezuje španjolski Fútbol Más Spain i ŽNK NŠ Međimurje Čakovec

SPRING projekt, financiran iz programa Erasmus+ Sport Europske Unije te povezuje sportsko, društvenu organizaciju iz Španjolske Fútbol Más Spain (nositelj projekta) i Nogometni klub ŽNK NŠ Međimurje Čakovec (partner u projektu). Trajat će godinu dana i ima za cilj osmisliti obuku u teoriji sporta te razvoj kroz inovativnu socio-sportsku metodologiju Fútbol Más-a, koja djeci i tinejdžerima omogućuje učenje vrijednosti i životnih vještina kroz igru i sport.

Koordinator ovog Erasmus+ Sport projekta od strane ŽNK NŠ Međimurje je Hrvoje Goričanec, a predstavnik Fútbol Más Spain je menadžer organizacije Alfonso Cevallos-Zuniga

Tijekom proteklih nekoliko dana, Alfonso Cevallos-Zuniga predstavnik Fútbol Más Spain posjetio je Hrvatsku, Čakovec te  upoznao društvenu stvarnost nogometnog kluba, kroz sastanke i intervjue s njegovim trenerima, igračima i obiteljima, u emotivnom, interkulturalnom i vrlo produktivnom susretu.

U sklopu obilježavanja međunarodnog  nogometnog turnira za djevojčice „Volim nogomet 2022“ u organizaciji ŽNK NŠ Međimurje Čakovec, pred mnoštvom igrača i trenera iz raznih zemalja balkanske regije održana je prezentacija projekta „SPRING Project: Sport4Development to Promote Resilience and Inclusion of New Generation“.

U idućih nekoliko mjeseci  treneri iz nogometnog kluba proći će ovu teorijsku i praktičnu obuku online i osobno, kako bi od proljeća 2023. mogli provoditi aktivnosti s oko 200 djece iz kluba.

Krajem ove godine nekoliko predstavnika kluba posjetit će i Španjolsku kako bi nastavili s usavršavanjem, bolje upoznali stvarnost društvene organizacije Fútbol Más i njezinu metodologiju, kao i pratili razvoj i smjernice ovog zanimljivog, inovativnog i uzbudljivog SPRING projekta.

Prikazane slike prikazuju prezentaciju projekta pred mnoštvom igrača i trenera iz raznih zemalja balkanske regije, kao i jedan od sastanaka održanih s članovima kluba.

Hrvoje Goričanec

Prezentacija projekta

Baner