SPRING PROJEKT – ERASMUS + SPORT – predstavnici ŽNK Međimurje u Madridu

Od 15. do 18. Prosinca 2022 u glavnom gradu Španjolske, Madridu sastali su se timovi sportske udruge Fútbol Más Spain i Ženskog nogometnog kluba Međimurje Čakovec.

Od strane ŽNK Međimurja na radionicama i treninzima u Madridu prisustvovali su Hrvoje Goričanec i Mario Šarić te Marinko Horvat kao trener Nogometne Akademije Međimurje.

Sa navedenim radionicama i treninzima nastavljen je projekt „SPRING: Sport4Development to Promote“.  Riječ je o Erasmus+ projektu koji financira Europska komisija.

Tijekom boravka u Madridu predstavnici ŽNK Međimurje Čakovec mogli su se upoznati s teorijom „Sporta za razvoj“ i Metodologijom sportske udruge „Fútbol Más“ koja podučava socio-emocionalne vještine kroz igru ​​i sport, promiče inkluziju, tjelesnu aktivnost te koristi zeleni karton kao sredstvo kojim se nagrađuju pozitivne stvari koje djeca odrade i izvedu na treningu.

Održano je i nekoliko radionica na teme kao što su, promocija i razvoj socio-emocionalnih vještina djece i mladih te uključivanje različitosti kroz sport, ravnopravnost spolova, stvaranje kohezije između lokalne zajednice, roditelja, djece i kluba Na kraju, ali ne i najmanje važno, učvrstili su i svoj dobar profesionalni i osobni odnos, jačajući veze između ljudi iz društvene i profesionalne nogometne organizacije.

Fútbol Más i ŽNK NŠ Međimurje Čakovec vjeruju da #FootballCanTransformRealities# (Nogomet može promijeniti stvarnost), a ovaj projekt jasan je primjer kako snaga nogometa može spojiti različite kulturne sredine za jedan zajednički cilj.

#SPRING Projekt

#Sport4Development

#TheBallHasNoGender

#TheBallHasNoBorders

#FootballCanTransformRealities

#Eusport

Hrvoje Goričanec