Sportska direktorica ŽRK Zrinski Ljubica Vrbančić o uspješnoj sezoni prve ekipe te o uspjesima mlađih dobnih generacija kluba

Tjedan koji je iza nas je tjedan za pamćenje, uz prvu ekipu blistaju i njihove nasljednice, naglasila je Ljubica Vrbančić

– U srijedu je odigrano posljednje kolo 1. HRL u  Umagu u natjecateljskoj sezoni 2017./2018. i ostvarena još jedna pobjeda u nizu. U sezoni u kojoj su seniorke pod vodstvom trenera Gorana Mrđena ostvarile najveći uspjeh u 4 prvoligaških sezona. Pobjedom nad Umagom i osvajanjem 31 boda, ostvarili smo rezultat koji smo na početku sezone samo mogli sanjati, a našem klubu ove godine je 10 godina tek.

O uspjesima, o dobrim i lošim trenucima u protekloj sezoni, te čestitke i pozdrav prvoj ekipi na ostvarenom rezultatu izvijestiti ćemo na konferenciji za medije (točan termin biti će naknadno objavljeni). Za ovaj uspjeh su zaslužne slijedeće igračice: Anja Žvorc, Marta Kozjak, Ana Vuić golmanice te igračice u polju Ena Car, Tea Grubišić, Ana Marija Gavrić, Ira Resman, Lea Vukojević,  Melani Balić, Dora Pajić, Iva Papac, Nika Polak, Sara Senčar, Tatjana Androić, Viktorija Šestak, Lana Blagus i Klara Balić.

Isto i igračice koje su nastupale u prvom dijelu sezone: Dora Lukić, Hana Laptoš, Dina Glad, Nikolina Ladić i Aleksandra Sinanović. Iskrene čestitke igračicama, treneru Goranu Mrđenu, kondicijskom treneru Goranu Vuku i pomoćnoj trenerici Darinki Pavleković.

Klub uz dosadašnje uspjehe mlađih dobnih skupina u nacionalnim natjecanjima od ove godine ima više i reprezentativnih igračica. Izbornici nacionalnih selekcija tako računaju na slijedeće naše igračice: Seniorku Leu Vukojević, juniorke Enu Car i Ivu Papac i kadetkinju Viktoriju Šestak. Isto i izbornici regije sjever redovito pozive šalju našim najmlađim djevojčicama, Anji Balent, Lauri Radek, Karli Zanjko, Jani Vnuk i Karli Mihalković. Iskrene čestitke.

PROTEKLI VIKEND ISPUNJEN USPJEHOM MLAĐE DOBNIH GENERACIJA

DJEVOJČICE A (g. 2004./05.) – ZLATNE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U SISKU

U Sisku, ŽRK Sisak je organizirao 27.05.2018. međunarodni turnir za godište 2004./05.

Rezultati naših djevojčica u skupini:

– ZRINSKI – ZAPREŠIĆ B 10:2

– ZRINSKI – DUBICA 10 : 7

– ZRINSKI – SISAK 14 : 11

Završnica:

– ½ FINALE; ZRINSKI – BROD 14 : 13

– FINALE; Odigrale dugo iščekivano finale sa dragim nam protivnikom, ZRINSKI – KOKA 19 :13. Bravo curke!

Za osvojeno 1. mjesto djevojčice su nagrađene peharom i zlatnim medaljama, a za najbolju igračicu turnira izabrana je naša perjanica Anja Balent, bravo Anja!

Samo odličnom igrom i zajedništvom koja vlada u ekipi ostvaren je tako dugo očekivan rezultat. Od te ekipe koja ima potencijala se i očekuju takvi rezultati. Samo takvom pristupu igri, kontinuiranim radom na treninzima, uspjeh i u državnim ligama i na završnici neće izostati.

Zato čestitke i pohvale našim zlatnim curkama: Bianci Strbad, Dori Potočnjak, Melani Mesarić – vratarke te igračicama u polju Anji Balent, Jani Vnuk, Lauri Radek, Karli Mihalković, Karli Zanjko, Loreni Brzuhalski, Viktoriji Rebernik i Katarini Šajnović te njihovim trenerima Darinki Pavleković i Radovanu Petek.

-DJEVOJČICE MINI RUKOMET (g. 2007. i mlađe ) – SREBRNE NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U DOLU PRI HRASTNIKU – SLO

U organizaciji RK DOL iz Dola pri Hrastniku, u subotu 26.05.2018. organizirani je bio turnir u MINI rukometu za djevojčice i dječake rođene 2007. i 2008. Na natjecanju je sudjelovalo 60 ekipa iz SLO, BIH i HR.

Rezultati naših djevojčica u skupini – 2007. g.:

– ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR B 10:2

– ŽRK ZRINSKI – RK LJUBLJANA 11:7

– ŽRK ZRINSKI – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 10:5

– ŽRK ZRINSKI – DRŠ ALENA MIHALJA 7:6

Završnica:

– ½ FINALE; ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR A 11:6

– FINALE; ŽRK ZRINSKI – ŽRK LITIJA-LJUBLJANA 10:11.

Za osvojeno 2. mjesto djevojčice su nagrađene peharom i medaljama. Točno su dvije godine prošle od kada se generacija 2007. okitila prvom medaljom. Od tada pa do danas gdje god bi se bile pojavile diljem lijepe naše osvajale su prva, druga ili treća mjesta, a pojedinačno su bile redovito u najboljim petorkama, naj strijelac ili naj igrač turnira. Stoga smo željeli otići u Sloveniju, na njihovo otvoreno prvenstvo u miniću te odmjeriti snage s njihovim vršnjakinjama.

U subotu su opet odličnim igrama stigle do drugog mjesta (nedostajalo nam je malo sreće u zadnjim sekundama finala), a u najbolju petorku turnira izabrane su Gabrijela i Viktorija Novak.

Dakle ovo je također veliki uspjeh i zato pohvale svim djevojčicama na još jednom uspjehu. Dokazale su da se mogu nositi i pobjeđivati svoje vršnjakinje i u susjedstvu. Ovih dana i tjedana opraštaju se od svog voljenog minića te će zajedno sa djevojčicama rođenim 2006. od jeseni igrati samo veliki rukomet.

Srebro su osovjile: Ivana Jalušić, Kristina Goričanec, Laura Golubić, Viktorija Novak, Gabrijela Novak, Hana Vidović, Nika Marciuš i Ana Žuti. Djevočice  također čestitke, bravo!

– DJEVOJČICE SUPER MINI RUKOMET (g. 2008. i mlađe ) – 4. MJESTO, TAKOĐER NA ISTOM TURNIRU U SLOVENIJI

Ovo je naša najmlađa generacija pred kojima još slijedi godinu dana igranja mini rukometa. Odlično su odigrale utakmice u grupi samo su imale kiks na početku turnira. One će marljivim radom kako to i sad rade sigurno doći do medalja.

Rezultati naših djevojčica u skupini – 2008. g.:

– ŽRK ZRINSKI – RŠ VUČIĆI-ZAGREB 6:7

– ŽRK ZRINSKI – ŽRK KRKA 9:4

– ŽRK ZRINSKI – RK KRIM MECATOR B 7:4

Završnica:

– ½ FINALE; ŽRK ZRINSKI – ŽRK LITIJA-LJUBLJANA 2:8

– za 3. mjesto nažalost poraz; ŽRK ZRINSKI – RK LJUBLJANA 7:9.

Za sudjelovanje na turniru djevojčice su nagrađene prigodnim medaljama.

Četvrto mjesto su osvojile: Tena i Ela Blagus, Zoja Kraljić, Tara Marciuš, Marta Doležaj, Nela Vrban, Rahela Varga, Josipa Jarni, Leona Novak, Nera Cigrovski, Simona Rubin i Ivana Jalušić. Čestitke djevojčice!

Voditeljice oba dviju ekipa (2007. i 2008.) bile su: Ljubica Vrbančić, Tena Horvat i Ivona Vugrinec.

Iz gore navedenih rezultata vidljivo je da za budućnost u našem klubu ne moramo strepiti. Samo uz dugogodišnji i mukotrpan rad, uz puno strpljenja, te odricanja djevojčica, roditelja, trenera i odgovornih u klubu možemo zajedno doći do takvih rezultata. Ulaganje u djecu nema cijene.

U novoj natjecateljskoj sezoni očekujemo još i bolje rezultate uz financijsku potporu mjerodavnih u gradu i županiji kao i donatore i sponzore , –  završila je Ljubica Vrbančić.

(tekst ŽRK Zrinski, foto Tin Tomanić, ŽRK Zrinski)