SPL Liga za djecu s posebnim potrebama – na Maksimiru i NŠ Međimurje-Čakovec

SPECIAL POWER LEAGUE (SPL)

Na stadionu Maksimir u petak, 13. rujna održan je turnir ”Special Power League” za djecu s teškoćama u razvoju.

Pet je momčadi sudjelovalo na turniru odigranom na terenu s umjetnom travom, a to su Dinamo Power Team, NK Istra 1961, NK Osijek, NK Slaven Belupo, NŠ Međimurje Čakovec. Sve su ekipe na kraju zanimljivog turnira i odigravanja međusobnih utakmica za uspomenu dobila priznanja i poklone, kao i pehar za sudjelovanje.

Nogometna škola Međimurje – Čakovec se aktivno uključila u projekt SPL čiji je osnovni cilj motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Projekt je osmišljen kao liga klubova koji u razmaku od tri mjeseca u raznim gradovima odigravaju turnire, a uz to, svaki je klub prije godinu dana oformio svoju nogometnu momčad kojoj omogućava treniranje i aktivno bavljenje sportom.

Cilj jest omogućiti djeci sa posebnim potrebama da ravnopravno zaigraju i treniraju nogomet ili neki drugi sport za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Za ekipu NŠ Međimurje Čakovec igrala su djeca iz Udruge za autizam Pogled i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Voditelji naše momčadi su bili  Santino Debelec i Valentina Babić iz Centra za odgoj i obrazovanje te Mirna Jambrović Voditeljica udruge Pogled

U pratnji su bili roditelji djece te Hrvoje Goričanec Voditelj Nogometne škole Međimurje-Čakovec.

Liga je pokrenuta na inicijativu udruge Akademija zdravog živjenja, a uz nju su se aktivno pridružili: Zaklada “Mateo Kovačić”, Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, Centari za odgoj i obrazovanje te vrhunski domaći sportski klubovi.

Istaknimo da je ambasador SPL hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić 

(Miljenko Dovečer, foto: NŠ Međimurje)