SPEEDWAY: Sezona motosporta počela u Međimurju!

Njemački vozač Max Dilger gromoglasno je protutnjao stadionom Milenium u Donjem Kraljevcu i time označio početak nove speedway sezone u Hrvatskoj! Proljeće dolazi, a sportski vjesnici su upravo spidvejaši koji dolaze u Hrvatsku na svoje prve sezonske treninge.

U petak, 25. veljače sezonu 2022. otvorio je njemački vozač Max Dilger i na zubatih 10 stupnjeva nizao krug za krugom. „Već šest godina dolazim ovdje na treninge, stadion je odličan, vrijeme je češće bolje nego u Njemačkoj i u Međimurju i na stadionu se osjećam već kao doma. Iznenadili su me i domaći fanovi sporta koji su došli pogledati prve krugove“ rekao je Max. „Rado bih češće došao u Hrvatsku ljeti, no tada nam traje sezona pa uživam ovdje na proljeće koliko mogu. Prvu ovogodišnju utrku vozim idući vikend u Francuskoj, a uskoro potom počinju i poljske, njemačke i švedske lige.“

U subotu pak nas je na stadionu dočekao pravi proljetni dan što je značilo da je na stazi bilo desetak vozača, Dilgeru se pridružio višestruki njemački prvak, brončani vozač s Europskog prvenstva 2019. godine Erik Bachhuber, ali i slovenski profesionalac Matic Ivančić, mladi slovenski junior te četiri talijanska vozača, Nicolas Vicentin, Niccolo Percotti, Kevin Cocco i Andrea Battaglia!

Sezona treninga nastavlja se i ove nedjelje, te od utorka, 1. ožujka, kad nam stiže Laguta, Zmarzlik, reprezentacija Velike Britanije, ali i Vaculik, Hartel, Klindt, potom petnaest danskih vozača i mnogi drugi.

Treninzi u ožujku tek najavljuju početak FIM SPEEDWAY GRAND PRIX 2022 sezone koja počinje baš kod nas u Hrvatskoj. Nova sezona, novi promotor i kako kažu stranci, najbolji stadion u Europi, garancija su za najbolju utrku koju smo gledali zadnje desetljeće.

Ulaznice za FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CROATIA 2022 potražite u sustavu Entrio ( https://www.entrio.hr/event/fim-croatian-speedway-grand-prix-10508 ), dok smještaj možete rezervirati putem službenih stranica ovdje ( https://boje-medimurja.com/tour-item/speedway/?lang=en ).

Krešimir Biškup