SOKOLI NAKON PORAZA PORUČUJU – JEDAN PAD NE ZNAČI DA NEĆEMO DOĆI DO CILJA!

Šokirala je NK”Mura” ove nedjelje igrajući protiv NK”Sokola” i uzevši u predzadnjem kolu sva tri boda Sokolu te tako odgodila proslavu prvaka 2.MNL-B do neizvjesne završnice.

Već u počecima ove utakmice Sokol propušta 2-3 čiste šanse za pogotkom, bilo je situacija jedan na jedan sa golmanom u kojima je bio spretniji golman Lajtman Hrvoje, bila je tu i stativa, a sve te pokušaje gostiju kaznio je domaćin u 30. minuti kada Sokolov igrač sapliće domaćeg igrača u kaznenom prostoru. Ispravna odluka glavnog suca Kolarić Roberta, a jedanaesterac je realizirao Telebuh Ivica.

Šokiranom Sokolu bio je potreban odmor i poluvrijeme je brzo došlo, ekipe su ušle u svlačionice, a iz nje u gostujućim redovima izašli su odlučniji momci. Momci koji su već  nakon minute igre jakim pritiskom prema domaćinu zabili za 1:1, a strijelac je bio Vincek Aleksandar. Pritisak su tako Sokoli nastavili raditi i dalje, željni drugog pogotka i vodstva. U jednom napadu gube loptu, a Mura brzom kontrom opet prelazi u vodstvo preko Varge Saše u 50 minuti. Taj pogodak je može se reći i prelomio utakmicu, nekako su domaćini nakon njega ubacili u brzinu više, zatvorili se i pokazali da su momčad sa dobrom obranom te odličnim golmanom.

Pokušavao je Sokol i dalje, bilo je do kraja 25 minuta no pogreške i promašaji samo su se nizali, a točku na i stavio je Telebuh Ivica u 87. minuti kada ukradenu loptu, spretno pretrčavši pola igralište šalje u gol za konačnih 3:1.

Kao što je i trener domaćina Ivan Zobec na kraju utakmice rekao “Najbolje igraš protiv najboljih” upravo je ova utakmica to pokazala. Napeta kroz svih 90 minuta, gosti koji svoje prilike nisu iskoristili te domaćin koji je sve to kaznio i uzeo sva tri boda.

Žutih kartona niti grube igre na ovoj utakmici nije bilo, korektno suđenje sa korektnim igračima te publikom koja je jednako dobro navijala za svoje ekipe.

Ova pobjeda Mure nad Sokolom je zakomplicirala završnicu prvenstva i drugom na tablici Bratsvu dala šansu koju je Bratsvo iskoristilo i u pobjedi protiv Plavih došlo samo na bod razlike od Sokola. Imamo tako 30. kolo u kojem se sa terminom u SUBOTU sastaju SOKOL i zadnje plasirani VUČETINEC koji se bori za opstanak u ligi.

Sokoli nakon ovog poraza svjesni situacije poručuju “Jedan pad ne znači da nećemo doći do cilja” Cilj je jasan, pobjeda u 30. kolu i PROSLAVA NASLOVA PRVAKA!

(Antonio Horvat, foto Tin Tomanić)